Europa heeft een 'arsenaal aan wapens' om te reageren op de #tariffs van Trump - Moscovici van de EU

| Maart 13, 2018

Europa wil een handelsoorlog met de Verenigde Staten vermijden over zijn plannen om tarieven op te leggen aan staal en aluminium, maar treft momenteel onmiddellijke tegenmaatregelen, Europees Commissaris voor Financiën Pierre Moscovici (foto) zei: schrijf Richard Lough en Brian Love.

Van Trump wordt verwacht dat het een presidentiële proclamatie ondertekent om de tarieven vast te stellen tijdens een ceremonie op donderdag, hoewel functionarissen van het Witte Huis hebben gezegd dat het vrijdag kan glijden omdat documenten door een juridisch proces moeten worden goedgekeurd.

"Als Donald Trump deze maatregelen vanavond instelt, hebben we een heel arsenaal tot onze beschikking waarmee we kunnen reageren," vertelde Moscovici donderdag aan BFM TV.

Hij zei dat tegenmaatregelen Europese tarieven zouden omvatten op in de VS uitgevoerde sinaasappelen, tabak en bourbon. Europa zou ook een eventuele klacht kunnen indienen bij de Wereldhandelsorganisatie, zei Moscovici.

"We moeten accepteren dat de wereld een plaats van elke man voor zichzelf wordt", zei de commissaris.

Het voorstel van de Amerikaanse leider voor een 25% -tarief op staalinvoer en 10% op aluminium heeft de mondiale markten en prominente Republikeinen en bedrijfsleiders van het Congres verontrust over de potentiële economische gevolgen.

Moscovici zei dat sommige van de onderzochte goederen voor een EU-riposte grotendeels werden geproduceerd in kiesdistricten die werden gehouden door de Republikeinse partij van Trump.

"We willen dat het Congres begrijpt dat dit een verlies-verlies situatie zou zijn," zei hij.

Tags: ,

Categorie: Een voorpagina, EU, Europese Commissie, US