#WorldRadioDay 2018: een dag om de kracht van radio te vieren

| Februari 13, 2018

Radio-omroepen en hun verkoopkantoren maken dit jaar opnieuw gebruik van World Radio Day (13 februari), zoals verklaard door UNESCO in november 2011, om de industrie uit te nodigen een medium te vieren dat een belangrijk onderdeel vormt van het leven van miljoenen mensen rond de wereld.

Wie kan beter dan marketeers zelf getuigen van de sterke punten van de radio? egta is er trots op de getuigenissen van industrieleiders te tonen over hoe radio en audio hen helpen hun marketingdoelstellingen te bereiken - zie de verzameling getuigenissen hier.

Radio levert een sterke ROI, versterkt de mediamix en helpt merken groeien. Ontwikkelingen in data en technologie en de toename van stemhulp zullen de audio-industrie vooruit helpen. 2018 wordt het jaar van audio voor luisteraars, omroepen en uitgevers, maar ook voor marketeers.

Laten we van de marktleiders over de hele wereld horen waarom ze radio omarmen als een effectief medium en advertentieplatform.

"Technologie verandert ons gedrag snel op vele uitdagende manieren. Een daarvan is dat mensen tegenwoordig - en zullen - zich kunnen afmelden voor ongewenste berichten, op vrijwel elk platform. Radio is echter een van de weinige kanalen met een groot bereik waarmee merken nog steeds een groot publiek kunnen bereiken. Wij zijn van mening dat als u bereid bent om genoeg te investeren in creativiteit en betrokkenheid, de specifieke 'persoonlijke' en 'nabije' kenmerken van dit medium grote mogelijkheden bieden om op grote schaal aandacht te verdienen en op te bouwen, tegen een zeer redelijke prijs, "zei Jonas Braun, Media Strategie & Speciale Projecten, Lidl België en Luxemburg.

"Radio-planning heeft altijd een belangrijke rol gespeeld in de communicatiestrategie van Alitalia. Door de juiste selectie en mix van radiokanalen, tijdsbanden en pauzes, stelt radio ons in staat om dicht bij onze kerndoelgroep te zijn en om het bereik op een bredere schaal te vergroten, afhankelijk van de verschillende communicatiedoelen van elke advertentiecampagne. Het is een dynamisch medium. We luisteren ernaar voor nieuws en entertainment; het kan de consument bij vele activiteiten en delen van de dag begeleiden en het kan hem vaak een mediaprotagonist maken in plaats van een eenvoudige luisteraar. Radio is in uitstekende gezondheid en zal nog een aantal jaren een belangrijke speler in de media-scene blijven, "zegt Luca Fantozzi, communicatieplanner en mediabeheerder bij ALITALIA.

Voor meer testimonials en om initiatieven van vorige edities van World Radio Day te bekijken www.egtaradioday.com. egta nodigt de industrie uit om deze dag te vieren en deze informatie te delen op sociale netwerken met de hashtag #WorldRadioDay.

Happy World Radio Day!

Tags: , , , , , , , ,

Categorie: Een voorpagina, EU, Radio