#Colombia vredesproces, protesten in de # Iraanse en Keniaanse verkiezingen voor debat

Europarlementariërs dringen er bij de EU op aan het Colombiaanse vredesproces te steunen, de sterfgevallen van demonstranten in Iran te veroordelen en oproepen tot hervormingen van het Keniaanse verkiezingsproces op dinsdagmiddag (16 januari).

In een debat met hoofd van de EU, hoofd Federica Mogherini, dinsdag van 15h, zullen leden van het Europees Parlement de EU en haar lidstaten waarschijnlijk oproepen om hun steun aan het Colombiaanse vredesproces te hernieuwen, voornamelijk door:

Peacebuilding was de ruggengraat van de De samenwerking van de Europese Unie met Colombia sinds 2002.

Gewelddadige protesten in Iran en Keniaanse verkiezingen

In een later debat met Mogherini zijn leden van het Europees Parlement van plan om het onevenredige gebruik van geweld in de belangrijkste protesten van Iran in bijna een decennium te veroordelen en de dood van 21-demonstranten en de arrestatie van enkele duizenden Iraniërs krachtig te veroordelen.

In het volgende debat rond 17.30 zullen de leden de blijvende instabiliteit in Kenia bespreken na de betwiste presidentsverkiezingen van 2017 en de drang naar hervormingen, op basis van de EU-verkiezingswaarnemingsmissie (EOM) naar Kenia eindverslag na de 2017-verkiezingen.

U kunt de plenaire debatten te kijken via EP Liveen EbS +.

Comments

Facebook reacties

Tags: , , , ,

Categorie: Een voorpagina, Afrika, EU, Europees parlement, Iran, Kenia

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *

Linkermenupictogram