#Kenya - Rechtsstaat en vreedzaam verkiezingsproces moeten voorrang hebben

| September 1, 2017 | 0 Reacties

Na de ongekende beslissing voor Afrika van het Keniaanse Hooggerechtshof om de uitslag van de vorige presidentsverkiezingen te vernietigen, heeft de leider van de S & D-groep, Gianni Pittella, met de leden van de S & D-groep Tanja Fajon en Julie Ward, die deelnamen aan de verkiezingswaarneming van het Europees Parlement missie verklaarde:

"Kenia is een cruciaal land, niet alleen voor Oost-Afrika, maar ook voor het hele continent. De ongekende beslissing van het Hooggerechtshof moet de hard gewonnen democratische stabiliteit, die na de 2007-problemen wordt bereikt, niet in gevaar brengen, met de versterkte 2010-grondwet. Daarom roepen wij alle betrokken partijen, met name de twee belangrijkste kandidaten - Uhuru Kenyatta en Raila Odinga - aan de rechtsstaat en de democratische procedures te houden om een ​​vreedzaam en regelmatig verkiezingsproces te waarborgen.

"Wij raden alle Keniaanse burgers sterk aan om zich te onthouden van elke vorm van geweld of intimidatie die de democratische instellingen kan destabiliseren. De internationale gemeenschap en met name de Europese instellingen houden de ontwikkelende situatie in Kenia nauwlettend in de gaten. "

Comments

Facebook reacties

Tags: , , , ,

Categorie: Een voorpagina, Kenia

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *