EU # Mexico handel: #ALDE oproepen tot lagere tarieven en belastingen

Mexico-ogen-organic-voorraad-trading-through-bilaterale-agreement_strict_xxlDe politieke crisis tussen de VS en Mexico kan ook een sterke impact hebben op de handelsbetrekkingen tussen de twee landen.

Dit zou een kettingreactie kunnen veroorzaken met gevolgen voor de overeenkomsten die Mexico met andere staten, waaronder de EU, heeft gesloten; Mexico's op twee na grootste handelspartner na de VS en China.

Vorig jaar startten de EU en Mexico onderhandelingen om de mondiale overeenkomst te moderniseren, die al van kracht is voor 20-jaren, met speciale aandacht voor handelsovereenkomsten.

Renate Weber (Roemenië, Independent), ALDE's coördinator voor Latijns-Amerikaanse zaken, pleit voor verlaging van de tarifaire belemmeringen en belastingen in het bijgewerkte handelsrechtelijke kader met Mexico: "Het is het juiste moment voor de Europese Unie om solidariteit te tonen met Mexico, een belangrijke commerciële partner en een land waarmee we veel gemeenschappelijke waarden delen.

"De boodschap die de EU naar Mexicaanse burgers moet sturen, is dat ze niet alleen staan ​​en op ons kunnen rekenen. Meer dan ooit hebben we absoluut behoefte aan een ambitieuze herziening van de associatieovereenkomst tussen de EU en Mexico, waardoor onze samenwerking op verschillende gronden wordt versterkt - commercieel, politiek, sociaal en cultureel. "

Diplomatieke spanningen tussen Mexico en de nieuwe regering in Washington escaleerden als gevolg van de suggestie van het Witte Huis om een ​​20% belasting toe te voegen aan invoer afkomstig van de zuiderbuur.

Een Mexicaanse functionaris waarschuwde dat een grensbelasting over de hele wereld gevolgen zou hebben en zou kunnen leiden tot een wereldwijde recessie. Renate Weber zal deelnemen aan de vergadering van de 22nd Gemengde Parlementaire Commissie EU-Mexico, die plaatsvindt tussen 21 - 23 februari 2017.

Comments

Facebook reacties

Tags: , , , , , , , , , , , , , ,

Categorie: Een voorpagina, EU, US

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *

Linkermenupictogram