Tunesische president: 'De islam is niet onverenigbaar met de democratie'

509333870Tunesische president Beji Caid Essebsi bezoek aan het Europees Parlement in Brussel, waar hij werd verwelkomd door het Parlement voorzitter Martin Schulz. Ze hadden een vergadering waarin zij de ontwikkelingen in Tunesië en EU-Tunesië relaties besproken. Essebsi noemde het bezoek is een "historische en zeer symbolische moment" en het EP op het streven van zijn land voor democratie en vrijheid aangepakt.

"Tunesië is vastbesloten om te bewijzen dat de islam niet onverenigbaar is met democratie," zei Essebsi, die president eind 2014 na het winnen van de eerste vrije verkiezingen in het land werd, dit jaar is de 40th verjaardag van de eerste samenwerkingsovereenkomst tussen Tunesië en de EU , Essebsi vertelde MEPS vandaag tijdens de plenaire vergadering in Brussel: "Tunesië en Europa lot zijn nauw met elkaar verbonden. We hebben een harmonieuze banden gehad en dit zijn de links om een ​​sterke relatie op te bouwen. "
De president waarschuwde afgevaardigden dat Tunesië was "een doelwit voor de terroristen" en een democratisch experiment dat nog steeds kwetsbaar was. "Meer dan ooit hebben we de steun van de Europese partners nodig hebben," zei hij.

Schulz prees de transformatie van Tunesië in een democratie: "Uw land is een baken van pluralisme en tolerantie vandaag. De grondwet garandeert de rechtsstaat, de individuele vrijheden en gelijkheid voor iedereen op een cruciaal moment dat populisten zijn actief proberen om angst te verspreiden. "

Comments

Facebook reacties

Tags: , , , , , ,

Categorie: Een voorpagina, EU, Europees parlement, Tunesië

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *