EU moet meer steun aan Libanon voor de opvoeding van #Syria vluchtelingenkinderen zegt GUE / NGL

b210f73b1998e0c04e3540a96b684224Tijdens het debat van afgelopen nacht (3 oktober) in het Europees Parlement hebben GUE / NGL-leden opgeroepen tot veel meer steun van de EU aan Libanon om het onderwijs aan Syrische vluchtelingenkinderen te ondersteunen.

Spaans parlementslid Lola Sánchez Caldentey zei tegen de plenaire vergadering: "Het internationale antwoord op de oorlog in Syrië was en is nog steeds gevaarlijk. Het lijkt erop dat niemand geïnteresseerd is in het beëindigen van deze slachting. En de ergste gevolgen vallen altijd op de meest kwetsbaren: kinderen. '

"Libanon, een land dat lessen voor ons kan geven in overeenstemming met het internationale recht inzake vluchtelingen, verleent het recht op onderwijs aan Syrische jongens en meisjes. De steun van de Europese Commissie en de lidstaten voor de opleiding van vluchtelingen is echter zeer slecht.

"De reden is niet een gebrek aan middelen, het is een kwestie van prioriteiten. We hebben € 7 miljard aan Turkije gegeven om het vuile werk te doen, maar we kunnen het recht op een kwalitatief hoogstaand openbaar onderwijs aan vluchtelingen niet garanderen door bijvoorbeeld financiële steun te bieden aan landen als Libanon.

"Er zijn twee manieren om te reageren op de immigratiecrisis: hetzij hekken en controles aan de buitengrenzen, of het zoeken naar een waardige en veilige toekomst in de conflictgebieden.

"Als we de toekomst van kinderen die lijden aan oorlog niet garanderen, maken we de weg vrij voor fascisme, haat en angst."

Spaans parlementslid Javier Couso voegde toe: "Syrische kinderen in Libanon zijn gevlucht voor een oorlog die hun land heeft gedestabiliseerd en waarin de EU en veel van haar bondgenoten daadwerkelijk betrokken zijn bij de financiering van extremistische groepen die terrorisme plegen."

"Syrië had een degelijk onderwijssysteem, met 100% van de kinderen naar de basisschool en 70 procent naar de middelbare school.

"Libanon, een land dat zo klein is met slechts 6 miljoen mensen, heeft veel Syrische vluchtelingen ontvangen. Het is een land dat geen economische stabiliteit heeft, en toch zit 70 procent van Syrische vluchtelingenkinderen tussen zes en 11 jaar op school.

"Onze aanpak is schandalig. We zouden veel meer moeten investeren. We moeten onderwijs ondersteunen en een vredesproces ondersteunen en een regering die vrede kan produceren en de Syrische kinderen terug naar hun school kan brengen. "

Comments

Facebook reacties

Tags: , , , , , , , , , , , , ,

Categorie: Een voorpagina, EU, Europees parlement, Libanon, Volkomen, Syrië

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *