#Kazakhstan Gelederen 52nd in Economic Freedom of World index

| X september 30? | 0 Reacties

forum02Kazachstan is gerangschikt 52nd onder de 159-landen in het rapport Economische vrijheid van de wereld dat 15 september publiceerde door het Fraser Institute. Het rapport is gebaseerd op 2014-gegevens, schrijft Zhazira Dyussembekova.

"De index die in Economic Freedom of the World wordt gepubliceerd, meet de mate waarin het beleid en de instellingen van landen de economische vrijheid ondersteunen. De hoekstenen van economische vrijheid zijn persoonlijke keuze, vrijwillige uitwisseling, vrijheid om markten te betreden en te concurreren en de veiligheid van de persoon en van privé-eigendom, "merkte de website van het instituut op.

De samenvatting index is gebaseerd op 42 verschillende gegevenspunten in vijf gebieden, zoals de grootte van overheidsuitgaven, belastingen en ondernemingen; juridische structuur en veiligheid van eigendomsrechten; toegang tot gezond geld; vrijheid om internationaal te handelen en regulering van krediet, arbeid en zaken.

Volgens het rapport heeft Kazachstan drie plaatsen verbeterd ten opzichte van het jaar ervoor, toen het 55th rangschikte. Sinds 2005 is het land gestegen van de 70e plaats.

Bij het beoordelen van elke sectie verzamelde Kazachstan hoge punten op gebieden als kredietmarkt, arbeidsmarkt en bedrijfsregels. Afgaand op alleen deze indicator staat de natie 22nd onder alle deelnemende landen. Tegelijkertijd is de zwakste indicator de vrijheid om internationaal te handelen, waar het alleen 128th is.

"Het resultaat van Kazachstan kan goed worden genoemd aangezien de 52e plaats in de ranglijst rekening houdt met negatieve factoren van de huidige crises. Opgemerkt moet worden dat de rating- en onderzoeksinstituten niet altijd alle specifieke factoren van een bepaalde economie in aanmerking nemen. Tegelijkertijd heeft Astana reserves om de economische vrijheid van ondernemers te vergroten ", zegt Alexey Chekryzhov, analist bij Berlek-Yedinstvo, een geopolitieke, openbare expertorganisatie die werkzaam is op het gebied van beleidsanalyse en planning, monitoring en onderzoek in de Euraziatische regio.

Kazachstan besteedt veel aandacht aan bedrijfsontwikkeling, omdat de instrumenten om ondernemerschap te stimuleren veranderen en worden gemoderniseerd, zei hij.

"Eerdere subsidies en financiering voor prioritaire activiteiten stonden op de eerste plaats, terwijl vandaag de institutionele transformatie van staat op de voorgrond treedt, ontworpen om de aantrekkelijkheid van ondernemerschap te vergroten," voegde hij eraan toe.

Chekryzhov merkte ook op dat Kazachstan binnenkort een interessant experiment zal starten dat ook van invloed zal zijn op de wetgeving met betrekking tot ondernemerschap.

"We hebben het over plannen om een ​​Astana International Financial Centre (AIFC) te creëren, waarvan het juridische en regelgevende kader gebaseerd zal zijn op het Engelse rechtssysteem. Uiteraard werken deze regels alleen op het grondgebied van de AIFC. De relatie tussen de twee rechtsstelsels is echter zeer interessant. Misschien is deze kruising de plaats waar nieuwe instrumenten voor de liberalisering van de economie zullen worden gevonden, "zei hij.

In zijn beoordeling vergaarde Kazachstan hetzelfde aantal punten als Peru en volgt Spanje. De naburige Kirgizische Republiek staat op nummer 70th; Tadzjikistan, 84th; Rusland, 102nd en Azerbeidzjan, 107th.

De hoogste posities werden behaald door Singapore, Hongkong en Nieuw-Zeeland. Zwitserland, Canada, Georgië, Ierland, Mauritius, de Verenigde Arabische Emiraten, Australië en het Verenigd Koninkrijk behoorden tot de top van 10. De landen met de laagste rating waren Iran, Algerije, Tsjaad, Guinee, Angola, de Centraal-Afrikaanse Republiek, Argentinië, de Republiek Congo, Libië en Venezuela.

Het Fraser Institute produceert het jaarlijkse rapport van de Economische Vrijheid van de Wereld in samenwerking met het Economic Freedom Network, een groep onafhankelijke onderzoeks- en onderwijsinstellingen in bijna 100-landen en -gebieden.

Comments

Facebook reacties

Tags: , , , , , , , , , , , , , ,

Categorie: Een voorpagina, EU, Aanbevolen artikel, Kazachstan, Kazachstan

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *

Linkermenupictogram