#China Ratificeert VN-TIR-overeenkomst met de nieuwe handel vooruitzichten met het oog

shutterstock_283143899De Volksrepubliek China is het 70-land geworden dat de TIR-overeenkomst van de Verenigde Naties, de wereldwijde norm voor internationale doorvoer van douanediensten, heeft geratificeerd.

China's ratificatie is een belangrijke stap in de verbetering van het land en multimodaal vervoer tussen Azië en Europa, en een teken van gestage integratie van het land in de wereldwijde transport en handel normen.

De TIR-systeem zal, in het bijzonder, ondersteunen China's Belt en Road-initiatief, gericht op het stimuleren van de handel, ontwikkeling en samenwerking langs de oude Zijderoute routes.

"Ik ben blij dat China verwelkomen in de TIR familie van naties. Dit is een belangrijke stap in de harmonisatie van standaarden en het stimuleren van transport, handel en ontwikkeling in de Euraziatische landmassa, "zei IRU-secretaris-generaal Umberto de Pretto.

"IRU is een groot voorstander van China's Belt en Road Initiative geweest, en we zullen blijven werken nauw samen met de Chinese overheid en het bedrijfsleven zoals we nu onze aandacht richten op de uitvoering van het TIR-systeem," voegde de Pretto.

TIR-operationele landen in China, waaronder Afghanistan, Kazachstan, Kirgizië, Mongolië, Rusland en Tadzjikistan, zijn ook ingesteld om een ​​impuls te geven aan vervoer en handel wanneer het systeem operationeel wordt in China te zien. Pakistan wordt momenteel ook uitvoering TIR na eigen ratificatie van het verdrag vorig jaar.

"China's toetreding tot de TIR-overeenkomst zullen nieuwe efficiënte en snellere transport mogelijkheden en transportroutes tussen China en Europa te openen. Het kan een echte game changer voor de internationale handel te worden en is een sterke bijdrage aan de Chinese visie voor de Belt en Road Initiative ", zei UNECE uitvoerend secretaris Christian Friis Bach.

"Wij zijn van harte welkom om China de TIR-overeenkomst en kijken ernaar uit om nauw samen te werken met China en al TIR aanbestedende partners om deze beslissing te zetten in sterke kansen voor de handel, het vervoer en de economische groei," voegde hij eraan toe.

Het 's werelds enige universele systeem voor douanevervoer en een van de meest succesvolle internationale transportconventies. TIR maakt grensovergangen sneller, veiliger en efficiënter, verlaagt de transportkosten en stimuleert handel en ontwikkeling. De secretaris-generaal van de Verenigde Naties heeft bevestigd dat de TIR-overeenkomst op 5 januari 2017 in China in werking zal treden.

Comments

Facebook reacties

Tags: , , , , , , , , , , , , , ,

Categorie: Een voorpagina, China, EU

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *

Linkermenupictogram