Verbind je met ons

EU

Verhofstadt: 'Doodstraf leidt pas tot einde gesprekken met #Turkey'

DELEN:

gepubliceerd

on

We gebruiken uw aanmelding om inhoud aan te bieden op manieren waarmee u heeft ingestemd en om ons begrip van u te verbeteren. U kunt zich op elk moment afmelden.

20120710-guy-verhofstadt-az-ep-liberalisGuy Verhofstadt, leider van de liberalen en democraten in het Europees Parlement (foto), commentaar op de recente ontwikkelingen in Turkije: “President Erdogan misbruikt duidelijk de staatsgreep om zijn politieke tegenstanders te vervolgen. Het is een goede zaak dat Turkije ontsnapt is aan een nieuwe militaire dictatuur, maar alleen als de democratie wordt gehandhaafd.

“Wat we nu zien is een verder optreden van de AKP tegen de persvrijheid, de onafhankelijkheid van de rechterlijke macht en de rechtsstaat. Dit zal de relatie tussen de EU en Turkije verslechteren.

“De herinvoering van de doodstraf is een absolute rode lijn die niet mag worden overschreden. Maar ook zuiveringen in het leger en andere willekeurige sancties buiten het kader van de wet moeten onmiddellijk worden stopgezet. De reactie van Erdogan op de staatsgreep heeft zijn land verder op het verkeerde pad gebracht.

"Ik roep Mogherini en Tusk op om alle gesprekken met Turkije te bevriezen totdat de heer Erdogan zich ertoe verbindt de Europese waarden hoog te houden. Bovendien moeten de Europese leiders belast met Buitenlandse Zaken aandringen op een drastische verbetering van de mensenrechtensituatie in Turkije en de versterking van de rechtsstaat."

Deel dit artikel:

EU Reporter publiceert artikelen uit verschillende externe bronnen die een breed scala aan standpunten uitdrukken. De standpunten die in deze artikelen worden ingenomen, zijn niet noodzakelijk die van EU Reporter.

Trending