#ISSG: Verklaring van de Internationale #Syria Support Group

syrië-topBijeenkomst in Wenen op 17 mei de Internationale Syrië Support Group (IISG), de Arabische Liga, Australië, Canada, China, Egypte, de Europese Unie, Frankrijk, Duitsland, Iran, Irak, Italië, Japan, Jordanië, Libanon, Nederland , de Organisatie van de islamitische Samenwerking, Oman, Qatar, Rusland, Saoedi-Arabië, Spanje, Turkije, de Verenigde Arabische Emiraten, het Verenigd Koninkrijk, de Verenigde Naties en de Verenigde Staten bevestigt de vastberadenheid van de IISG om de beëindiging van de vijandelijkheden te versterken, om ervoor te zorgen volledige en duurzame toegang voor humanitaire hulp in Syrië, en de vooruitgang in de richting van een vreedzame politieke overgang te verzekeren.

Stopzetting van de vijandelijkheden

Leden, met de nadruk op het belang van een volledige beëindiging van de vijandelijkheden te afnemende geweld en het redden van levens, benadrukte de noodzaak om de staking in het gezicht van ernstige bedreigingen, stollen met name tijdens de afgelopen weken. De leden ingenomen met de gezamenlijke verklaring van mei 9 door Wapenstilstand Task Force co-voorzitters, de Russische Federatie en de Verenigde Staten, ze recommitting de inspanningen om landelijke invoering van de stopzetting te waarborgen intensiveren. In dit opzicht is zij ingenomen met de lopende werkzaamheden van de Task Force en andere mechanismen om het stollen van de stopzetting te vergemakkelijken, zoals de VN Operations Center en de Russisch-Amerikaanse Coördinatiecel in Genève.

Het IISG leden drong volledige naleving van de partijen aan de voorwaarden van de staking, met inbegrip van de stopzetting van de offensieve operaties, en zich ertoe verbonden om hun invloed aan te wenden met de partijen bij de beëindiging van deze naleving te verkrijgen. Daarnaast is de IISG riep alle partijen op de beëindiging zich te onthouden van disproportionele reacties op provocaties en om terughoudendheid te tonen. Als de verbintenissen van de partijen bij de beëindiging niet te goeder trouw worden uitgevoerd, kunnen de gevolgen van de terugkeer van full-scale oorlog, die alle leden van het IISG overeengekomen zou in niemands belang zijn. Indien de co-voorzitters zijn van mening dat een partij bij de stopzetting van de vijandelijkheden is bezig met een patroon van aanhoudende niet-naleving kan de Task Force dergelijk gedrag verwijzen naar het IISG Ministers of die door de ministers aangewezen om passende maatregelen te bepalen, met inbegrip van de uitsluiting van dergelijke partijen uit de regelingen van de staking en de bescherming die het biedt hen. Bovendien zal het falen van de stopzetting van de vijandelijkheden en / of het verlenen van toegang tot de levering van humanitaire hulp internationale druk yon die niet om te voldoen aan deze verplichtingen te verhogen.
Wijzend op eerdere oproepen door het IISG en de unaniem aangenomen-UNSCR 2254 van 18 2015 december, het IISG herhaalde zijn veroordeling van de willekeurige aanvallen door een partij bij het conflict. Het IISG sprak zijn ernstige bezorgdheid over het kweken van burgerslachtoffers in de afgelopen weken, duidelijk te maken dat de aanvallen op burgers, met inbegrip van aanvallen op medische voorzieningen, door een partij, is volstrekt onaanvaardbaar. Het IISG heeft nota genomen van de in maart 2016 toezegging van de Syrische regering zich te onthouden van willekeurige gebruik van geweld en drong er bij de vervulling van die verbintenis. Het IISG vastbesloten om intensivering van haar inspanningen om de partijen te krijgen om verder willekeurig gebruik van geweld te stoppen, en is verheugd over de toezegging van de Russische Federatie in de gezamenlijke verklaring van mei 9 om "te werken met de Syrische autoriteiten op aan luchtvaartactiviteiten op gebieden die voornamelijk bewoond door burgers te minimaliseren of partijen tot de stopzetting, evenals de inzet van de Verenigde Staten om de intensivering van haar steun en bijstand aan regionale bondgenoten om hen te helpen de stroom van strijders, wapens, of financiële steun aan terroristische organisaties over hun grenzen te voorkomen. "

Het IISG, opmerkend dat Da'esh en Nusra front door de VN-Veiligheidsraad als terroristische organisaties zijn aangewezen, drong erop aan dat de internationale gemeenschap doen al het mogelijke om eventuele materiële of financiële steun te voorkomen dat het bereiken van deze groepen en te ontmoedigen een partij bij de beëindiging van het vechten in samenwerking met hen. Het IISG ondersteunt de inspanningen van de co-voorzitters van de Wapenstilstand Task Force voor de ontwikkeling van een gemeenschappelijk begrip van de dreiging, en afbakening van het gebied gecontroleerd door Da'esh en de Nusra Front, en manieren om slagvaardig te gaan met de dreiging te overwegen uitgaat van Da'esh en de Nusra front naar Syrië en internationale veiligheid. Het IISG benadrukte dat bij het nemen van maatregelen tegen deze twee groepen, moeten de partijen eventuele aanvallen op de partijen om de beëindiging en alle aanvallen op burgers te voorkomen, in overeenstemming met de verplichtingen die opgenomen zijn in het februarinummer 22 gezamenlijke verklaring van de Russische Federatie en de Verenigde Staten.

Het IISG beloofde ook ondersteuning voor het zoeken naar de staking te transformeren in een meer omvattend landelijk wapenstilstand in parallel met de vooruitgang in de onderhandelingen over een politieke overgang tussen de Syrische partijen in overeenstemming met het communiqué van Genève van juni 2012, relevante VN-Veiligheidsraad resoluties en IISG beslissingen.

Zorgen voor toegang voor humanitaire hulp

Sinds vorige vergadering van de IISG's, de VN, in samenwerking met het Internationale Comité van het Rode Kruis (ICRC) en de Syrische Arabische Rode Halve Maan, heeft hulp geleverd aan mensen in belegerde gebieden en 255,000 mensen 473,000 in moeilijk bereikbare gebieden. Echter, de Syrische regering moet nog toegang tot vele locaties, waaronder een aantal van de belegerde gemeenschappen in Landelijk Damascus, in strijd met de Verklaring van München mogelijk te maken. VN-assessment teams, levensreddende hulp, met inbegrip van medisch materiaal en personeel om het juiste gebruik te verzekeren, zijn geweigerd aan de bevolking in nood. Hoewel sommige dringende medische evacuaties hebben plaatsgevonden, zijn veel gevallen is vertraagd of geweigerd.

De leden van het IISG bevestigd dat belegeringen van de burgerbevolking in Syrië zijn een schending van het internationaal humanitair recht en riep op tot de onmiddellijke opheffing van alle belegeringen. Het IISG vastbesloten om haar invloed bij alle partijen op de grond en in coördinatie met de Verenigde Naties gebruiken onmiddellijk ongehinderd om ervoor te zorgen en duurzame toegang voor humanitaire hulp in heel Syrië, en laat de humanitaire hulp aan alle mensen in nood te bereiken, in het bijzonder in alle belegerd en hard- bereikbare plaatsen, zoals gedefinieerd door de Verenigde Naties en riep in Resolutie 2254. Zoals gevraagd in VNVR-resolutie 2258, moet grensovergangen die nodig zijn voor humanitaire hulp zijn open blijven.

Het IISG aangedrongen op concrete stappen om de levering van dringende humanitaire leveringen aan de volgende locaties te schakelen: Arbeen, Darraya, Douma, Oost Harasta, Mouadhimiyeh, Zabadin en Zamalka. Regelmatig humanitaire leveringen moet blijven, volgens de maandelijks de plannen van de Verenigde Naties, aan alle andere belegerd en moeilijk te bestemmingen, inclusief Fouah, Kefraya, Kafr Batna, Ein Terma, Hammura, Jisrein, Madaya, Zabadani, Yarmouk bereiken. Vanaf juni 1, indien de VN voor humanitaire toegang wordt geweigerd tot een van de aangewezen belegerde gebieden, het IISG roept het World Food Program onmiddellijk uitvoeren van een programma voor de lucht bruggen en lucht daalt voor alle gebieden in nood. Het IISG belooft om een ​​dergelijk programma te ondersteunen, en roept tevens alle partijen op de stopzetting van de vijandelijkheden tot een veilige omgeving voor dat programma te bieden. Air leveringen moet ook doorgaan met Dayr al-Zour. Het IISG benadrukt dat een dergelijke toegang, zoals in andere gebieden, moet continue zolang de humanitaire behoeften bestaan ​​zijn. Humanitaire toegang tot deze meest urgente gebieden zullen een eerste stap in de richting van volledige, duurzame en onbelemmerde toegang in het hele land.

De leden van het IISG kijken reikhalzend uit naar juni het plan van de Verenigde Naties voor prioritaire humanitaire leveringen en dringen er bij de regering op aan het snel en in zijn geheel goed te maken voor de verloren tijd goed te keuren. Alle IISG leden committeren aan direct samen te werken met de Syrische partijen om geen vertraging in het verlenen van de goedkeuring en de voltooiing van alle VN-verzoek om toegang in overeenstemming met VNVR-resolutie 2254, paragraaf 12 garanderen.

Het IISG bevestigde dat humanitaire toegang tot een bepaalde groep niet ten goede moet komen over een ander, maar moeten door alle partijen om alle mensen in nood worden toegekend, in volledige overeenstemming met Resolutie 2254. Humanitaire hulp moet worden geleverd op basis van behoefte, want het aantal begunstigden die door de Verenigde Naties, met het volledige pakket van voedsel, medische, chirurgische, water, sanitaire voorzieningen, non-food items, en alle andere dringend nodig goederen zoals bepaald door de VN. De levering van mobiele diensten de gezondheid en de evacuatie van dringende medische gevallen moet worden vergemakkelijkt door alle partijen uitsluitend op basis van urgentie en noodzaak.

Het IISG vroeg de Verenigde Naties te rapporteren wekelijks, namens de Task Force, op de voortgang van de uitvoering van het plan waarnaar hierboven wordt verwezen, zodat in alle gevallen waar de toegang vertragingen of goedkeuringen ontbreken, relevante IISG-leden konden hun invloed te gebruiken om de druk op aangezochte partij of partijen bij die goedkeuring en toegang te verschaffen. Het IISG verder besloten dat in gevallen waarin de toegang van humanitaire hulp wordt systematisch ontkend, ofwel volledig of door de ontkenning van de levering van bepaalde categorieën van humanitaire hulp of meningsverschillen over het aantal begunstigden, het IISG, met instemming van de co-voorzitters, caninform de Veiligheidsraad door middel van de speciale gezant voor Syrië van de Verenigde Naties.

IISG co-voorzitters en deelnemers toegezegd om ervoor te zorgen dat de humanitaire hulp konvooien die uitsluitend worden gebruikt voor humanitaire doeleinden. Internationale humanitaire organisaties, met name de Verenigde Naties, zal de centrale rol spelen, aangezien zij de Syrische regering deel te nemen, Syrische Arabische Rode Halve Maan, de oppositie en de lokale bevolking, bij het regelen van het toezicht en de aanhoudende en ononderbroken verdeling van de steun.

We moedigen de internationale gemeenschap en de VN om de inspanningen om de behoeften van binnenlandse ontheemden in heel Syrië, te voldoen zonder daarbij de noodzaak van de bouw voorwaarden verliezen voor de veilige terugkeer van de vluchtelingen, ook tijdens de overgang, in overeenstemming met alle normen van intensiveren internationaal humanitair recht en rekening houdend met de belangen van de gastlanden.

Het bevorderen van een politieke overgang als de norm

Het IISG herhaalde de doelstelling van het voldoen aan de streefdatum vastgesteld bij UNSCR 2254 augustus 1 de partijen overeenstemming te bereiken over een kader komen voor een echte politieke overgang, die een breed, inclusief, non-sektarische overgangsregeling bestuurslichaam met volledige uitvoerende bevoegdheden zou omvatten . In dit opzicht is zij verheugd over de "bemiddelaar Summary" uitgegeven na de derde ronde van de intra-Syrische gesprekken over april 27 door de speciale VN-gezant Staffan de Mistura, en in het bijzonder zijn goedkeuring gehecht aan de "Gemeenschappelijkheden politieke overgang" merkte in het rapport, alsmede de "fundamentele kwesties voor een levensvatbare Transition" is opgenomen in bijlage 1 van het rapport dat als basis voor de volgende ronde van de intra-Syrische onderhandelingen kan dienen. Het IISG merkt op dat de partijen hebben ingestemd met een politieke overgang zal worden toegezien door een overgangsregeling bestuursorgaan gevormd op basis van wederzijdse instemming en bekleed met volledige uitvoerende bevoegdheden, om de continuïteit van overheidsinstellingen te waarborgen, in overeenstemming met UNSCR 2254. Op basis van het communiqué van Genève, het IISG drong er bij de partijen om constructief samen te werken met de speciale gezant van de VN in het aanpakken van de fundamentele kwesties voor een overgang, zoals die door de speciale gezant in te stellen. IISG-leden zijn van mening dat de partijen moeten terugkeren naar de onderhandelingen op basis daarvan op een geschikt moment.

Alle IISG leden nogmaals bevestigd dat de politieke transitie in Syrië Syrisch-eigendom en Syrisch-leiding moet zijn, en gaven uiting aan hun ondubbelzinnige en verenigd inzet voor het vergemakkelijken van de start van de politieke overgang in Syrië door in overeenstemming met resolutie 2254 (2015) en eerdere IISG verklaringen van oktober 30 en november 14, 2015, en februari 11, 2016. Het IISG vraagt ​​ook speciale VN-gezant voor Syrië de Mistura naar overeenkomsten tussen de Syrische partijen voor de vrijlating van gevangenen te vergemakkelijken. Het IISG opgeroepen elke partij met gedetineerden om de gezondheid en veiligheid van degenen die in hun hechtenis te beschermen.

Comments

Facebook reacties

Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Categorie: Een voorpagina, EU, Syrië, Verenigde Naties

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *