Verbind je met ons

België

#ECC: Eén centrale clearing voor Centraal-West-Europa en het Verenigd Koninkrijk de macht spotmarkten eind maart

DELEN:

gepubliceerd

on

We gebruiken uw aanmelding om inhoud aan te bieden op manieren waarmee u heeft ingestemd en om ons begrip van u te verbeteren. U kunt zich op elk moment afmelden.

energieDe clearing voor de elektriciteitsspotmarkten in het Verenigd Koninkrijk, Nederland en België zal op 31 maart 2016 worden gemigreerd van APX naar European Commodity Clearing (ECC). Aldus worden alle door EPEX SPOT en zijn gelieerde ondernemingen geëxploiteerde elektriciteitsspotmarkten in Centraal-West-Europa ( CWE) en het VK profiteren van één centrale clearing. De migratie is onderworpen aan de laatste tests en is gereed voor leden. De migratie volgt op de aankondiging van de integratie van APX en Belpex in de Europese energiebeurs EPEX SPOT in april 2015 en effent de weg om de elektriciteitsspotmarkten in CWE en het VK te harmoniseren.

"We zijn verheugd 30 nieuwe leden te verwelkomen bij ECC", zegt Dr. Thomas Siegl, Chief Risk Officer van ECC. "Door zich aan te sluiten bij ECC zullen hun handelsactiviteiten niet alleen op de APX- en Belpex-markten verder worden beveiligd, maar krijgen ze ook toegang tot het Europese netwerk van ECC-partnerbeurzen."

Jean-François Conil-Lacoste, Voorzitter van de Raad van Bestuur van EPEX SPOT, voegt toe: “Clearing door ECC is een belangrijke stap voorwaarts voor onze leden die actief zijn op de Britse, Nederlandse en Belgische markt. We ondersteunen de bedrijven die lid moeten worden van ECC gedurende het hele proces en doen er alles aan om het zo soepel mogelijk te laten verlopen. ”

Hoewel de clearing in het verleden door APX zelf werd uitgevoerd voor zijn markten, is ECC vanaf het begin het clearinghuis van EPEX SPOT geweest. Clearing verwijst doorgaans naar de financiële en fysieke afwikkeling van handelstransacties die zijn afgesloten of geregistreerd voor clearing op EPEX SPOT: in zijn hoedanigheid van centrale tegenpartij stapt de clearinginstelling vervolgens tussen koper en verkoper, waarbij het financiële tegenpartijrisico voor elke handelsdeelnemer op zich neemt en de betaling uitvoert , levering en afwikkeling van alle transacties. Momenteel verzorgt ECC clearingdiensten voor stroomspotmarkten in Duitsland / Oostenrijk, Frankrijk, Zwitserland, Tsjechië, Hongarije en Servië.

De European Power Exchange EPEX SPOT SE en zijn dochterondernemingen exploiteren georganiseerde elektriciteitsmarkten voor de korte termijn voor Duitsland, Frankrijk, het Verenigd Koninkrijk, Nederland, België, Oostenrijk, Zwitserland en Luxemburg; markten die 50% van het Europese elektriciteitsverbruik vertegenwoordigen. EPEX SPOT streeft naar de goed functionerende Europese interne markt voor elektriciteit en deelt zijn expertise met partners over het hele continent en daarbuiten. EPEX SPOT is een Europees bedrijf (Societas Europaea) in bedrijfsstructuur en personeel, gevestigd in Parijs met kantoren of filialen in Amsterdam, Bern, Brussel, Leipzig, Londen en Wenen. 286 bedrijven hebben in 566 2015 TWh elektriciteit verhandeld op EPEX SPOT en zijn dochterondernemingen. EPEX SPOT is lid van EEX Group,
onderdeel van Deutsche Börse. Europese transmissienetbeheerders voor elektriciteit hebben 49% van EPEX SPOT in handen via HGRT.

European Commodity Clearing (ECC) is het centrale verrekenkantoor voor energie en aanverwante producten in Europa. In zijn hoedanigheid van centrale tegenpartij gaat ECC uit van clearing en fysieke en financiële afwikkeling van transacties die zijn afgesloten op CEGH Gas Exchange van de Weense effectenbeurs, EEX, EPEX SPOT, HUPX, Gaspoint Nordic, NOREXECO, Powernext, Power Exchange Central Europe en SEEPEX , of geregistreerd voor clearing op deze beurzen.

Voor meer informatie: http://www.epexspot.com 

advertentie

Deel dit artikel:

EU Reporter publiceert artikelen uit verschillende externe bronnen die een breed scala aan standpunten uitdrukken. De standpunten die in deze artikelen worden ingenomen, zijn niet noodzakelijk die van EU Reporter.

Trending