start #Trade Europese Commissie en Mexico onderhandelingen over de handel van biologische producten

o-BIO-FOOD-facebookDe Europese Commissie en de regering van Mexico hebben op 11 februari het begin aangekondigd van onderhandelingen over een bilaterale overeenkomst over de handel in biologische producten. Commissaris Hogan arriveerde in Mexico, waar hij de Mexicaanse minister van landbouw José Calzada ontmoette, na een officieel bezoek in Colombia, waar ook een overeenkomst over de handel in biologische producten werd gesloten.

Phil Hogan zei: "Ik ben heel blij met het begin van de onderhandelingen met Mexico met het oog op het sluiten van een overeenkomst over de handel in biologische producten. De Europese biologische sector blijft een van onze meest dynamische productiesectoren en Mexico heeft een groot potentieel in het ontwikkelen van kansen voor biologische boeren en bedrijven. De volgende stappen in deze dialoog omvatten, in de komende maanden, wederzijdse bezoeken ter plaatse om meer te weten te komen over de werking van de respectieve organische systemen.

Een toekomstige overeenkomst over de handel in biologische producten zal niet alleen gebaseerd zijn op de erkenning van elkaars productievoorschriften en controlesystemen als gelijkwaardig, maar zal ook gericht zijn op het bevorderen van technische dialoog en samenwerking tussen de partijen ten voordele van producenten en consumenten van biologische producten . De EU-markt voor biologische producten bedraagt ​​ongeveer 40% van de wereldmarkt - de tweede alleen voor de VS (43%). De afgelopen jaren is de waarde van de EU-markt met meer dan 6% per jaar gegroeid, met een verkoop van biologische producten van in totaal € 22.2billion in 2013.

Comments

Facebook reacties

Tags: , , , , , ,

Categorie: Een voorpagina, EU, Handel, Handelsovereenkomsten, US

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *