Verbind je met ons

EU

#EESC-voorzitter ontmoet Nederlands EU-voorzitterschap

DELEN:

gepubliceerd

on

EESCGeorges Dassis, voorzitter van het Europees Economisch en Sociaal Comité, zal tijdens zijn bezoek aan Nederland op woensdag 10 februari de steun betuigen van het Europese maatschappelijk middenveld voor de politieke prioriteiten van het Nederlandse voorzitterschap.

He is scheduled to meet with Jetta Klijnsma, State Secretary for Social Affairs and Employment, to discuss the priorities of the EESC during the Dutch Presidency term, notably concerning a number of referrals for EESC opinions on Europe’s social issues.

During another meeting with Brigitte van der Burg, Chair of the Dutch Parliament’s Committee on Social Affairs and Employment, the EESC President will discuss entrepreneurship, civil society activities and youth policy.

Dassis ontmoet vervolgens Mariëtte Hamer, voorzitter van de Sociaal-Economische Raad (SER), om de verdere samenwerking te bespreken.

The Dutch presidency has requested the EESC to carry out 10 exploratory opinions related to Europe’s social issues, integration of migrants and the shape of Europe’s economy, the EESC is determined to deliver strong and concrete solutions to make a better Europe for all.

EESC-prioriteiten tijdens het Nederlandse voorzitterschap

Tijdens het voorzitterschap wil het EESC zich concentreren op het Europese sociale model, met bijzondere nadruk op sociale investeringen en sociale uitkeringsstelsels die bijdragen aan de opbouw van een Europese pijler van sociale rechten. Dit omvat fatsoenlijk werk, vooral in de context van het vrije verkeer van werknemers en diensten.

advertentie

Onderzoek en innovatie zijn essentieel om het concurrentievermogen te verbeteren en de voorwaarden voor groei en werkgelegenheid te scheppen: het Comité zal de ontwikkelingen met betrekking tot Industrie 4.0, nieuwe bedrijfsmodellen en veranderende denkwijzen nauwlettend volgen.

The EESC has at heart to defend the values and major successes of the Union, such as the achievements of the Schengen agreement and the Union’s “acquis” in the social domain and their consolidation. It is also very concerned by the dramatic situation of refugees in Europe, as well as that of migrants, and it is fully committed to helping pinpoint concrete solutions. It is committed to produce a report in March this year that gathers findings from visits to hotspots in 11 countries, ranging from arrival to transit and destination places (Greece, Austria, Sweden, Malta, Italy, Poland, Denmark, Bulgaria, Slovenia, Croatia and Turkey). The EESC will work to promote migrants’ integration into the labour market.

Deel dit artikel:

EU Reporter publiceert artikelen uit verschillende externe bronnen die een breed scala aan standpunten uitdrukken. De standpunten die in deze artikelen worden ingenomen, zijn niet noodzakelijk die van EU Reporter.

Trending