Verbind je met ons

Awards

#CarlosVAward Sofia Corradi, de drijvende kracht achter het Erasmus-programma, verkozen tot winnaar van de 10th Carlos V European Award

DELEN:

gepubliceerd

on

CorradiDe Europese Academie van Yuste Foundation heeft de beslissing van de jury aangekondigd voor de tiende Carlos V European Award, die is gewonnen door de Italiaanse professor Sofia Corradi, bekend als "Mamma Erasmus", als de drijvende kracht achter het belangrijkste internationale uitwisselingsprogramma voor jonge studenten in Europa.

De jury koos Corradi om te herkennen "Haar carrière en bovenal haar grote inzet en bijdrage aan het proces van Europese integratie door middel van het ontwerp en de uitvoering van het ERASMUS-initiatief van de Europese Unie, evenals haar werk en inspanningen ten behoeve van academische mobiliteit, met de nadruk op jonge Europese studenten als een garantie voor morgen en de toekomst van Europa ".

Isabel Gil Rosiña, spokesperson of the Government of Extremadura and a member of the Board of Trustees of the European Academy of Yuste Foundation, announced the jury’s decision on behalf of Guillermo Fernández Vara, Chairman of the Award Jury, Chairman of the Board of Trustees of the European Academy of Yuste Foundation and President of the Government of Extremadura. By giving Corradi this award, the European Academy of Yuste Foundation is conveying a clear message to the general public, expressing commitment to what unites us, not what separates us, even though many are now attempting to squander this process, without perceiving the importance of the preservation of Europe’s great achievements and its main values as the cornerstone of our success and our common future. The Erasmus program, the Schengen agreement and the Euro are great achievements and sources of pride of the EU, which states, institutions, civil society and the general public should continue to support.

The results of the work initiated by Sofia Corradi for the benefit of the European integration process have established the foundations for other successful educational initiatives of a similar nature which reach beyond Europe’s borders, such as Erasmus Mundus, as well as Erasmus Plus, the European Union’s current program. Through her work, the Erasmus program has directly changed the lives of almost 3.5 million European students from around 4,000 universities throughout its period of operation, lasting nearly 30 years. It has also benefited the teaching staff and, more indirectly, the environment where the students have led their lives, promoting highly positive changes in European academic, social, cultural, educational and economic life since its creation.

De prijs gaat naar een vrouw, een academicus die de manier van kijken naar Europa en wonen in de Europese Unie heeft veranderd. Haar Erasmus-programma is een van de grote Europese projecten die coëxistentie, diversiteit, begrip, samenwerking, Europese waarden aanmoedigen en, wat nog belangrijker is, ons helpt om de mentale barrières, de stereotypen, die het grootste obstakel vormen voor vooruitgang en de vreedzame co-existentie, te elimineren. -bestaan ​​van Europeanen en degenen die het continent bevolken.

 Corradi zal de tiende persoon en de tweede vrouw zijn die de Carlos V European Award ontvangt, die nog steeds inzet en belang verleent aan de positieve veranderingen die door mensen teweeg kunnen worden gebracht en, op basis van deze onderscheiding, projecten en instellingen, met geweldige ideeën en het initiatief, de vastberadenheid en de wil om ze uit te voeren.

 After being informed of the jury’s decision, Sofia Corradi expressed her “gratitude and a feeling of honour at being considered for a distinction as prestigious as the Carlos V European Award”. She declared she was “particularly pleased that the award has been made by an institution from Spain, a country with a great European spirit, as well as strong links with Latin America”.

advertentie

In verwijzing naar de naam van de prijs en de figuur van Carlos V, over wiens rijk er werd gezegd dat de zon nooit onderging, verklaarde ze dat haar "droom is dat in een vreedzamere wereld zoals we vandaag willen bouwen, Erasmus wordt een wereldwijd project, waarin de zon ook nooit zal ondergaan ".

Dit is de tiende Carlos V European Award, na de recente twintigste verjaardag van de presentatie van de eerste prijs aan Jacques Delors, de voormalige president van de Europese Commissie, in 1995. De ontvangers van de prijs tot nu toe waren Jacques Delors (1995), Wilfried Martens (1998), Felipe González (2000), Mikhail Gorbachev (2002), Jorge Sampaio (2004), Helmut Kohl (2006), Simone Veil (2008) , Javier Solana (2010) en José Manuel Durao Barroso (2013).

Na de bekendmaking van de prijs werden in totaal twintig nominaties ingezonden door instellingen uit zeven landen in de Europese Unie, met een totaal van zeventien kandidaturen geselecteerd voor de tiende Carlos V European Award. 

De prijs wordt uitgereikt door de raad van bestuur van de Europese Academie van Yuste Foundation, op voorstel van een jury die voor een dergelijk doel is aangewezen en bestaat uit gerenommeerde figuren uit de verschillende sociaal-culturele gebieden van Europa, evenals de leden van de Europese Academie van Yuste zelf en eerdere winnaars.

De prijsuitreiking wordt voorgezeten door de Spaanse koninklijke familie, die wordt gehouden in het koninklijke klooster van Yuste. De ceremonie voor de Carlos V European Award wordt gezien door de Europese Academie van Yuste Foundation als een bevoorrecht moment om uitdrukking te geven aan haar gehechtheid aan een verenigd en samenhangend Europa.

Deel dit artikel:

EU Reporter publiceert artikelen uit verschillende externe bronnen die een breed scala aan standpunten uitdrukken. De standpunten die in deze artikelen worden ingenomen, zijn niet noodzakelijk die van EU Reporter.

Trending