Verbind je met ons

Azerbeidzjan

#Azerbeidzjan EHRM verplicht Azerbeidzjan om € 15,500 te betalen aan Gilal Mamedov

DELEN:

gepubliceerd

on

20151029AzerVerkiezingenDe Azerbeidzjaanse autoriteiten hadden de rechten geschonden van Gilal Mamedov, de hoofdredacteur van de krant 'Tolyshi Sado', gegarandeerd door het artikel over het verbod op foltering, heeft het Europese Hof voor de Rechten van de Mens (EHRM) in Straatsburg besloten.

De 'Caucasian Knot' heeft gemeld dat Gilal (Hilal) Mamedov in september 2013 werd veroordeeld tot vijf jaar in een streng beveiligde kolonie op beschuldiging van verraad, het aanzetten tot interetnische haat en de opslag van verdovende middelen.

Het EHRM heeft vandaag zijn beslissing over de zaak van Gilal Mamedov bekendgemaakt. Volgens het Hof moeten de Azerbeidzjaanse autoriteiten Mamedov een geldelijke compensatie van € 15,500 betalen.

Volgens de beslissing van het EHRM, geplaatst op de website van het Hof, hadden de autoriteiten van Azerbeidzjan artikel 3 “Verbod op foltering” van het Europees Verdrag voor de Rechten van de Mens (EVRM) met betrekking tot Mamedov geschonden.

In het bijzonder stelt het besluit van het EHRM dat Mamedov tijdens zijn detentie in juni 2012 "in elkaar werd geslagen door politieagenten in burgerkleding. De mishandelingen en beledigingen op etnische gronden gingen door in de auto, al op weg naar het politiebureau", zegt de beslissing van het Hof.

Bovendien, zoals opgemerkt door het EHRM, werd tijdens Mamedovs verblijf in hechtenis "zijn advocaat Khalid Bagirov uit de belangenbehartiging verwijderd", waardoor Mamedov zijn advocaat niet kon raadplegen. Zo werd “Mamedovs recht op persoonlijke verdediging geschonden”, aldus het besluit.

Bekijk alle nieuwsbrieven 'Mensenrechten in de wereld':

advertentie

http://hrwf.eu/newsletters/human-rights-in-the-world/

Bekijk deze nieuwsbrief:

http://hrwf.eu/wp-content/uploads/2016/02/Azerbaijan.pdf 

Deel dit artikel:

EU Reporter publiceert artikelen uit verschillende externe bronnen die een breed scala aan standpunten uitdrukken. De standpunten die in deze artikelen worden ingenomen, zijn niet noodzakelijk die van EU Reporter.

Trending