#OrganicProducts Europese Commissie en Colombia om de onderhandelingen over biologische producten de handel beginnen

biologische landbouwDe regering van Colombia en de Europese Commissie heeft vandaag aangekondigd (9 februari) de start van onderhandelingen over een bilaterale overeenkomst betreffende de handel in biologische producten tussen de Europese Unie en Colombia.

Een dergelijke overeenkomst zou een grotere markt zorgen voor biologische landbouwers, een lagere lasten voor het bedrijfsleven en de beschikbaarheid van meer biologische producten te waarborgen voor de consument. De bekendmaking vond plaats tijdens het officiële bezoek van de commissaris voor Landbouw en plattelandsontwikkeling naar Colombia.

In Cali, Phil Hogan zei: "Ik ben blij met de start van de onderhandelingen met Colombia met het oog op het sluiten van een overeenkomst betreffende de handel in biologische producten. De biologische sector blijft een van de meest dynamische sectoren productie van de EU-agri-food, en Colombia heeft een groot potentieel om de mogelijkheden voor biologische boeren en bedrijven te ontwikkelen, met de garantie voor de consument van een solide besturingssysteem. We moeten openstaan ​​voor het onderzoeken van verdere technische dialoog en samenwerking tussen de EU en Colombia over zaken als organische stoffen te zijn. Vandaag's high level event is een goed voorbeeld van hoe de biologische sectoren van zowel de EU en Colombia kunnen samenwerken en beiden voordeel bij het opbouwen van een visie op lange termijn. "

Hoewel geen onderdeel van de handelsovereenkomst van kracht sinds 2013 tussen de EU en Colombia en Peru, zal deze nieuwe overeenkomst worden uitgetrokken in de bevoorrechte relatie van de samenwerking en handelsbevordering, dat is opgericht sinds toen. De biologische sector in de Europese Unie is volop in ontwikkeling in de afgelopen jaren met een totale oppervlakte van 10.3 miljoen hectare geteeld als biologisch in 2014 in vergelijking met 6.4 miljoen hectare in 2005. Dit betekent een gemiddelde jaarlijkse groei van 5.5% over een periode 10 jaar. De organische gebied vertegenwoordigde bijna 6% van de totale oppervlakte cultuurgrond in 2014.

Voor meer informatie klikt u op hier.

Comments

Facebook reacties

Tags: , , , , , , , , , , , , ,

Categorie: Een voorpagina, EU, Biologisch voedsel, Handelsovereenkomsten

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *