#Syria UK om te investeren een extra £ 1.2 miljard ter ondersteuning van Syrië en de regio

20131024_syrian-refugees_nicholson_210Het VK zal ten minste £ 1.2 miljard extra investeren in internationale hulp ter ondersteuning van Syrië en de regio, heeft premier David Cameron vandaag aangekondigd (4 februari).

De belofte werd gedaan op de dag dat prominente vertegenwoordigers van 70-landen en organisaties over de hele wereld in Londen moesten verschijnen om de steun voor de grootste humanitaire crisis ter wereld te bespreken.

Zijne Koninklijke Hoogheid de Prins van Wales steunde de doelstellingen van de conferentie door een receptie bij te wonen die gisteravond (woensdag 3 februari) werd gehouden in Lancaster House, waar ook de premier aanwezig was.

Het VK heeft al £ 1.12bn toegezegd in de regio, waardoor het de op één na grootste bilaterale donor ter wereld is. In de aankondiging van vandaag zal een extra £ 1.2bn plus worden uitgegeven tussen 2016 en 2020, waarmee de totale investering van het VK wordt verhoogd naar meer dan £ 2.3bn.

Cameron zei: "Nu honderdduizenden mensen hun leven riskeren door de Egeïsche Zee of de Balkan over te steken, is het nu tijd om de humanitaire ramp in Syrië nieuw leven in te blazen.

"De belofte van vandaag meer dan £ 2.3bn in Britse hulp bepaalt de norm voor de internationale gemeenschap - er is meer geld nodig om deze crisis aan te pakken en die is nu nodig.

"Maar de conferentie die ik vandaag organiseer, gaat over meer dan alleen geld. Onze nieuwe aanpak van het gebruik van fondsenwerving om stabiliteit te creëren, banen te creëren en onderwijs te bieden, kan een transformerend effect hebben in de regio - en een toekomstig model voor humanitaire hulp creëren.

"En we kunnen het gevoel van hoop bieden dat nodig is om mensen te laten denken dat ze geen andere keus hebben dan hun leven te riskeren op een gevaarlijke reis naar Europa."

De ondersteunende Syrische en de regionale conferentie worden gezamenlijk georganiseerd door het VK, naast Duitsland, Noorwegen, Koeweit en de Verenigde Naties.

Het doel is om miljarden dollars aan internationale hulp bijeen te brengen, waarbij de huidige aantrekkingskracht van de VN meer dan $ 7bn bedraagt.

Het zal ook gericht zijn op het creëren van economische kansen, het creëren van kansen op werk voor zowel vluchtelingen als burgers van gastlanden. En het zal trachten alle kinderen van vluchtelingen in het onderwijs van 2017 te plaatsen - samen met kwetsbare kinderen in de drie gastlanden.

Daarnaast wil de conferentie het leven verbeteren voor diegenen die nog in Syrië zijn, door voedsel, onderdak en gezondheidszorg te financieren en gezondheidsfaciliteiten te herstellen.

Verwacht wordt dat de conferentie een krachtige gezamenlijke boodschap zal uitdragen die het belang van humanitaire rechten in Syrië versterkt. Er wordt verwacht dat dit benadrukt dat belegering geen aanvaardbare oorlogstactiek is; dat alle mensen toegang moeten hebben tot humanitaire hulp; en dat alle partijen de humanitaire wetgeving moeten respecteren.

Hoewel de toewijding van vandaag de bestedingen in het Verenigd Koninkrijk tot 2020 uiteenzet, zal dit engagement in de komende jaren nog groeien. De belofte van vandaag zal de belofte van 2015 van £ 255m verdubbeld tot £ 510m zien, erkennend de urgentie van de crisis.

Comments

Facebook reacties

Tags: , , , , , , , ,

Categorie: Een voorpagina, EU, Syrië, UK

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *

Linkermenupictogram