Verbind je met ons

EU

#Syria UK investeert £ 1.2 miljard extra ter ondersteuning van Syrië en de regio

DELEN:

gepubliceerd

on

20131024_syrian-refugees_nicholson_210Het VK zal ten minste £ 1.2 miljard extra investeren in internationale hulp om Syrië en de regio te ondersteunen, kondigde premier David Cameron vandaag (4 februari) aan.

De belofte werd gedaan op de dag dat vertegenwoordigers op hoog niveau uit 70 landen en organisaties over de hele wereld in Londen zouden debatteren over de steun voor 's werelds grootste humanitaire crisis.

Zijne Koninklijke Hoogheid de Prins van Wales steunde de doelstellingen van de conferentie door gisteravond (woensdag 3 februari) een receptie bij te wonen in Lancaster House, die ook werd bijgewoond door de premier.

Groot-Brittannië heeft al £1.12 miljard toegezegd in de regio, waarmee het de op één na grootste bilaterale donor ter wereld is. Volgens de aankondiging van vandaag zal er tussen 1.2 en 2016 nog eens £2020 miljard extra worden uitgegeven, wat de totale Britse investering op ruim £2.3 miljard brengt.

Cameron zei: “Nu honderdduizenden mensen hun leven riskeren door de Egeïsche Zee of de Balkan over te steken, is dit het moment om een ​​nieuwe aanpak te kiezen voor de humanitaire ramp in Syrië.

“De toezegging van vandaag van ruim £2.3 miljard aan Britse hulp zet de norm voor de internationale gemeenschap – er is meer geld nodig om deze crisis aan te pakken, en wel nu.

“Maar de conferentie die ik vandaag organiseer gaat over meer dan alleen geld. Onze nieuwe aanpak, waarbij fondsenwerving wordt gebruikt om stabiliteit op te bouwen, banen te creëren en onderwijs te bieden, kan een transformerend effect hebben in de regio – en een toekomstmodel voor humanitaire hulp creëren.

advertentie

“En we kunnen het gevoel van hoop bieden dat nodig is om mensen te laten denken dat ze geen andere keus hebben dan hun leven te riskeren op een gevaarlijke reis naar Europa.”

De Supporting Syrian and the Region Conference wordt mede georganiseerd door het VK, samen met Duitsland, Noorwegen, Koeweit en de Verenigde Naties.

Het zal ernaar streven miljarden dollars aan internationale hulp op te halen, waarbij de huidige oproep van de VN meer dan $ 7 miljard bedraagt.

Het zal ook gericht zijn op het creëren van economische kansen, het creëren van werkgelegenheid voor zowel vluchtelingen als burgers van het gastland. En het zal ernaar streven om alle vluchtelingenkinderen tegen 2017 onderwijs te geven – samen met kwetsbare kinderen in de drie gastlanden.

Daarnaast zal de conferentie tot doel hebben het leven van degenen die nog in Syrië achterblijven te verbeteren door voedsel, onderdak en gezondheidszorg te financieren en gezondheidsfaciliteiten te herbouwen.

De conferentie zal naar verwachting een sterke gezamenlijke boodschap afgeven die het belang van humanitaire rechten in Syrië versterkt. Er wordt verwacht te benadrukken dat belegering geen aanvaardbare oorlogstactiek is; dat alle mensen toegang moeten hebben tot humanitaire hulp; en dat alle partijen het humanitair recht moeten respecteren.

Terwijl de verbintenis van vandaag de Britse uitgaven tot 2020 vastlegt, zal deze verbintenis de komende jaren alleen maar groter worden. Met de belofte van vandaag wordt de belofte van 2015 miljoen pond voor 255 verdubbeld tot 510 miljoen pond, waarmee de urgentie van de crisis wordt erkend.

 

Deel dit artikel:

EU Reporter publiceert artikelen uit verschillende externe bronnen die een breed scala aan standpunten uitdrukken. De standpunten die in deze artikelen worden ingenomen, zijn niet noodzakelijk die van EU Reporter.

Trending