Verbind je met ons

Huiselijk geweld

#Aanvallen tegen vrouwen: EP-leden roepen op tot nultolerantie

DELEN:

gepubliceerd

on

20141125PHT80319_originalDe leden van het Europees Parlement debatteerden op woensdagavond 3 februari met commissaris Corina Crețu over de kwestie van seksuele intimidatie en geweld tegen vrouwen in de openbare ruimte. Al het mogelijke moet worden gedaan om de daders te vinden en voor het gerecht te brengen, ongeacht hun cultuur of afkomst, benadrukten ze.

Sommige leden wezen er echter ook op dat geweld tegen vrouwen geen nieuw fenomeen is in de EU, of noodzakelijkerwijs uit het buitenland komt.

De leden van het Europees Parlement herhaalden hun oproep voor een EU-richtlijn ter bestrijding van geweld tegen vrouwen, waar het Parlement in 2014 om had gevraagd. Zij beweerden dat er weinig vooruitgang is geboekt bij het uitbannen van geweld tegen vrouwen en roepen de EU-lidstaten op om de wet te ratificeren. Istanbul Convention zo spoedig mogelijk. Zestien van de 28 lidstaten hebben het nog niet geratificeerd.

Ze riepen ook op tot meer inspanningen om migranten via onderwijs te integreren en drongen erop aan dat iedereen, ongeacht hun cultuur of afkomst, aangemoedigd zou worden om de Europese waarden te respecteren.

Bekijk het opgenomen debat over het beëindigen van seksuele intimidatie en geweld tegen vrouwen in de openbare ruimte op EP Live or EbS +.

Meer informatie
Resolutie van het Europees Parlement van 25 februari 2014 Geweld tegen vrouwen: een EU-breed onderzoek
Resolutie van het Europees Parlement van 09 juni 2015 over de EU-strategie voor de gelijkheid van vrouwen en mannen
EP-onderzoek Verdrag van Istanbul: Actie tegen geweld tegen vrouwen en huiselijk geweld
Verdrag van de Raad van Europa inzake het voorkomen en bestrijden van geweld tegen vrouwen en huiselijk geweld, volledige lijst

 

advertentie

Deel dit artikel:

EU Reporter publiceert artikelen uit verschillende externe bronnen die een breed scala aan standpunten uitdrukken. De standpunten die in deze artikelen worden ingenomen, zijn niet noodzakelijk die van EU Reporter.

Trending