Verbind je met ons

Gegevensbescherming

#PrivacyShield West Midlands MEP verwelkomt nieuwe overeenkomst EU-VS gegevensoverdracht

DELEN:

gepubliceerd

on

dan_dalton_002_2Lokaal Europarlementslid Daniel Dalton heeft vandaag (3 februari) de nieuwe EU-VS Privacy Shield-overeenkomst verwelkomd, die bedrijven en individuen in de West Midlands meer bescherming biedt voor gegevens die tussen de EU en de VS worden uitgewisseld.

De bestaande "Safe Harbour"-deal werd nietig verklaard na een uitspraak van het Europese Hof van Justitie in oktober. Er werd een tijdelijke overeenkomst gesloten - aangezien deze eind januari afliep, was een nieuwe overeenkomst van cruciaal belang om gegevensoverdrachten van de EU naar de VS legaal te blijven maken.

Dalton: “De mogelijke opsplitsing van de legale gegevensoverdracht tussen de EU en de VS zou 0.4% van het bbp van de EU-economie kunnen hebben weggenomen en zou zeer schadelijk zijn geweest voor Amerikaanse bedrijven zoals Apple en Facebook en de miljoenen klanten in de West Midlands die deze gebruiken. producten.”

De uitspraak zal leiden tot de oprichting van een gegevensombudsman tussen de EU en de VS, die alle gegevensbeschermingsproblemen rechtstreeks aan de Amerikaanse autoriteiten kan melden, terwijl jaarlijkse evaluaties tussen de EU en de VS ervoor zullen zorgen dat nationale veiligheidskwesties goed worden aangepakt.  

Dalton vervolgde: “Burgers zullen nu meer rechten hebben bij het melden van gegevensbeschermingsproblemen. De digitale economie is iets waar ik een groot voorstander van ben en deze deal is geweldig nieuws voor bedrijven en particulieren in de West Midlands die online transacties doen met in de VS gevestigde bedrijven. Nationale veiligheid is natuurlijk van levensbelang en daarom ben ik blij dat dit ook goed is geregeld in de nieuwe overeenkomst."

Deel dit artikel:

EU Reporter publiceert artikelen uit verschillende externe bronnen die een breed scala aan standpunten uitdrukken. De standpunten die in deze artikelen worden ingenomen, zijn niet noodzakelijk die van EU Reporter.

Trending