Verbind je met ons

Data

#Data 'Er blijven grote vragen over de EU-VS-overeenkomst voor gegevensoverdracht over een veilige haven', zeggen S & D-leden

DELEN:

gepubliceerd

on

wereld-data-650Voorafgaand aan een bijeenkomst van de Europese gegevensbeschermingsautoriteiten vandaag wezen S&D-leden op het belang dat er een vorm van overeenstemming werd bereikt tussen de Europese Commissie en de Amerikaanse regering over de overdracht van gegevens van Europese burgers. Ze benadrukten echter ook dat er ernstige zorgen blijven bestaan ​​over het bereikte akkoord; vooral omdat het de problemen van de vorige Safe Harbor-overeenkomst, die in oktober door het Europese Hof van Justitie als onwettig werd beschouwd, niet aanpakt.

S&D-woordvoerder voor Burgerlijke Vrijheden, Justitie en Binnenlandse Zaken, Birgit Sippel, zei: “Het was goed voor de Europese burgers en bedrijven dat er een vorm van overeenstemming werd bereikt tussen de Amerikaanse autoriteiten en de Europese Commissie over de overdracht van gegevens. De gisteren gepresenteerde overeenkomst doet dat echter niet. Het lijkt erop dat de problemen met het vorige systeem niet kunnen worden verholpen en tenzij er significante verbeteringen worden aangebracht, is het onwaarschijnlijk dat het voor de rechter zal verschijnen. De Amerikaanse autoriteiten moeten daadwerkelijk wakker worden en inzien dat er echte veranderingen nodig zijn in hun massabewakingsprogramma's om de problemen aan te pakken. De zorgen van de Europese burgers. We roepen zowel de Amerikaanse regering als de Europese Commissie op om de ernst hiervan te erkennen, anders bevinden we ons over twee jaar weer in dezelfde positie."

Claude Moraes, lid van het Europees Parlement, voorzitter van de commissie Burgerlijke Vrijheden, Justitie en Binnenlandse Zaken van het Europees Parlement, zei: “Het Europees Parlement heeft vanaf het begin een sterke rol gespeeld in het ‘veilig’ maken van Safe Harbor en heeft lang gewaarschuwd voor de tekortkomingen van de overeenkomst. We hebben verschillende hoorzittingen gehouden om de mazen in de overeenkomst te benadrukken met betrekking tot fundamentele rechten. We zijn nog steeds diep bezorgd dat deze nieuwe regeling niet aan deze mazen in de wet voldoet. Tenzij we aanzienlijke bewegingen van Amerikaanse zijde zien, zal deze overeenkomst dezelfde kant op gaan als Safe Harbor."

Deel dit artikel:

EU Reporter publiceert artikelen uit verschillende externe bronnen die een breed scala aan standpunten uitdrukken. De standpunten die in deze artikelen worden ingenomen, zijn niet noodzakelijk die van EU Reporter.

Trending