Verbind je met ons

Brexit

#Brexit 'Stemmen moet alle samenstellende delen van het VK respecteren'

DELEN:

gepubliceerd

on

Jill_Evans_webDe Britse regering zou alleen een mandaat moeten hebben om de Europese Unie te verlaten als alle vier de samenstellende delen van het VK ervoor stemmen om te vertrekken in het komende referendum, Plaid Cymru MEP Jill Evans (foto) heeft een debat in het Europees Parlement verteld.
EP-leden debatteerden in Straatsburg met de voorzitter van de Europese Commissie, Jean Claude Juncker, over de heronderhandelingsovereenkomst ter voorbereiding van de belangrijke Europese top van 18 - 19 februari.
Jill Evans zei: "Ik vertegenwoordig Wales en het EU-lidmaatschap heeft ons positieve economische, sociale en culturele voordelen opgeleverd. Ik geloof ook dat de EU baat heeft gehad bij het lidmaatschap van Wales.
"Er is veel aan de EU dat ik zou willen veranderen. Maar we kunnen dat alleen doen door samen te werken met onze Europese partners - om het beleid te verbeteren en de EU effectiever en responsiever te maken.
"We kunnen veel beter van binnenuit voor verandering werken dan vanaf de zijlijn te schreeuwen.
"De regering van het VK wil meer subsidiariteit. Ik ook. Daarom moeten de voorgestelde wijzigingen die in de Raad worden besproken, ook volledig worden overwogen in termen van hun impact op de gedecentraliseerde regeringen van het VK. Er moet een goed debat plaatsvinden tussen die regeringen en ik betreur het dat de Britse regering dat tot nu toe niet heeft gedaan. Het is een kwestie van democratie en eerlijkheid.
"Mijn partij, Plaid Cymru, is vastbesloten om in de EU te blijven. Ik denk dat de meerderheid van de mensen in Wales dat ook wil.
"En als Wales stemt om binnen te blijven, mogen we niet tegen onze democratische wil worden weggesleept. Daarom hebben we opgeroepen tot een mandaat om alleen te vertrekken als de vier samenstellende delen van het VK ermee instemmen om te vertrekken.
"Ik wil mensen echt betrekken bij een open, eerlijk, op feiten gebaseerd en volwassen debat, omdat het een beslissing is die vele toekomstige generaties zal beïnvloeden."

Deel dit artikel:

EU Reporter publiceert artikelen uit verschillende externe bronnen die een breed scala aan standpunten uitdrukken. De standpunten die in deze artikelen worden ingenomen, zijn niet noodzakelijk die van EU Reporter.

Trending