Verbind je met ons

Brexit

#Brexit Wales moet een 'rode kaart' hebben voor de Brexit, zegt Plaid Cymru-Europarlementariër

DELEN:

gepubliceerd

on

Jill_Evans_webPlaid Cymru, lid van het Europees Parlement, geeft commentaar op de ontwikkelingen van vandaag (2 februari) in de heronderhandelingen over de relatie van Groot-Brittannië met de EU. Jill Evans (foto) zei: “Het volk van Wales heeft het recht om zijn eigen toekomst te bepalen.”

Zij voegde hieraan toe: “Dat betekent dat als Wales ervoor kiest om in de EU te blijven, we niet tegen onze wil eruit mogen worden gesleept als andere delen van Groot-Brittannië ervoor stemmen om te vertrekken. Groot-Brittannië zou alleen een mandaat moeten hebben om de EU te verlaten als alle samenstellende delen daarvoor stemmen. De regering van Wales zou een ‘rode kaart’ moeten hebben bij de Brexit. Het zou ondenkbaar moeten zijn dat Groot-Brittannië de EU zou verlaten zonder toestemming van Wales.”

Evans sloot haar verklaring af met de woorden: “Wales heeft enorm geprofiteerd van het feit dat het deel uitmaakt van de Europese Unie, en de EU heeft enorm geprofiteerd van het feit dat Wales lid is. We zouden graag hervormingen zien die de EU niet alleen opener, verantwoordelijker en effectiever maken, maar Wales ook een sterkere directe stem in Brussel geven. We zijn veel beter af als we voor echte verandering van binnenuit pleiten, dan schreeuwen vanaf de zijlijn. En om dat te kunnen doen heeft Wales een Plaid Cymru-regering nodig.”

 

Deel dit artikel:

EU Reporter publiceert artikelen uit verschillende externe bronnen die een breed scala aan standpunten uitdrukken. De standpunten die in deze artikelen worden ingenomen, zijn niet noodzakelijk die van EU Reporter.

Trending