Verbind je met ons

Gegevensbescherming

#DataProtectionday Gezamenlijke verklaring van vicevoorzitter Ansip en commissaris Jourová ter gelegenheid van de Dag van de gegevensbescherming

DELEN:

gepubliceerd

on

data-privacyIeder jaar op 28 januari viert de Commissie de Dag van de Gegevensbescherming.

De Commissie heeft in januari 2012 haar voorstellen ingediend om de EU-regels voor gegevensbescherming te moderniseren. Op 15 december 2015 werd overeenstemming over de hervorming bereikt met het Europees Parlement en de Raad.

Ter gelegenheid van dit jaar hebben vicevoorzitter Andrus Ansip van de Europese Commissie en commissaris Věra Jourová de volgende gezamenlijke verklaring uitgegeven:

Voortbouwend op moderne en uniforme regels om de grondrechten te versterken en een digitale eengemaakte markt te creëren.

Vandaag, 28 januari, is het de 10eth European Data Protection day. Exactly one year ago, the European Commission committed to reaching an agreement on EU data protection reform. Less than a year later, in December 2015, we delivered on this promise, reaching a historic agreement with the European Parliament and Council, on rules that guarantee individuals’ fundamental right to data protection and create opportunities for businesses and innovation.

The new rules will give citizens stronger rights, allowing them to have better control of their data and ensuring that their privacy remains protected in the digital age.  The digital future of Europe can only be built on trust. Citizens’ confidence in the online world is crucial for businesses to tap into big data’s vast economic potential. With one streamlined set of rules across the European Union, we will cut red tape and ensure legal certainty, so that both citizens and companies can benefit from the Digital Single Market.

Recent terrorist attacks sadly reminded us of the need for greater cooperation between police and justice authorities across Europe.  The new data protection framework also includes rules to ensure a common level of data protection in this area, which will facilitate exchanges of data to prevent and investigate cross-border crime. This will increase citizens’ security; hand-in-hand with a guarantee that the protection of their personal data is safeguarded.

advertentie

Tegenwoordig beschikken we over een solide basis waarop we ons werk kunnen voortzetten om een ​​digitale eengemaakte markt op te bouwen en betere en veiligere gegevensstromen mogelijk te maken.

Deze stromen zijn essentieel, tussen EU-landen, maar ook tussen de EU en haar nauwste partners. De Europese Commissie werkt momenteel aan een vernieuwd en veilig raamwerk voor de overdracht van persoonsgegevens met de Verenigde Staten. We hebben een regeling nodig die de grondrechten van Europeanen beschermt en rechtszekerheid voor bedrijven waarborgt.

Voor meer informatie

Hervorming van de gegevensbescherming van de EU

Strategie voor de digitale eengemaakte markt

Deel dit artikel:

EU Reporter publiceert artikelen uit verschillende externe bronnen die een breed scala aan standpunten uitdrukken. De standpunten die in deze artikelen worden ingenomen, zijn niet noodzakelijk die van EU Reporter.

Trending