Verbind je met ons

Brexit

#Brexit David Cameron om hervorming van de EU met de Tsjechische leiders bespreken

DELEN:

gepubliceerd

on

david-cameron-waarschuwt-tegen-brexitDavid Cameron will hold talks with the Czech president and prime minister in an effort to win support for his plans, which include curbing EU migration. The PM has said he hopes his reform demands will be agreed at an EU summit next month, paving the way for the UK’s in/out EU referendum. But Cameron has said he is ready to be “patient” to get the right deal.

David Cameron zal president Milos Zeman en premier Bohuslav Sobotka ontmoeten na het verlaten van het World Economic Forum in Davos, waar hij met andere EU-leiders over hervormingen sprak.

De premier en de EU-leiders zullen elkaar ontmoeten op een top van de Europese Raad in Brussel van 18-19 februari en zullen proberen consensus te bereiken over zijn plannen, die ook het terugdringen van buitensporige regelgeving en het VK toestaan ​​om af te zien van verdere politieke integratie. .

Speaking at Davos, Cameron said: “I very much hope that we can, with the goodwill that is clearly there, reach an agreement at the February European Council. I would like that. I want to confront this issue, I want to deal with it, I want to put that question to the British people in a referendum, and go out and campaign to keep Britain in a reformed European Union. If there is a good deal on the table I will take it, and that’s what will happen.”

He added: “But I do want to be very clear: if there isn’t the right deal, I’m not in a hurry. I can hold my referendum at any time up until the end of 2017, and it’s much more important to get this right than to rush it.”

De vier doelstellingen van David Cameron voor heronderhandeling zijn:

  • Economisch bestuur: een expliciete erkenning verzekeren dat de euro niet de enige munteenheid van de Europese Unie is, om ervoor te zorgen dat landen buiten de eurozone niet worden benadeeld. Het VK wil waarborgen dat het niet hoeft bij te dragen aan reddingsoperaties voor de eurozone
  • Competitiveness: Setting a target for the reduction of the “burden” of excessive regulation and extending the single market
  • Immigratie: de toegang tot uitkeringen voor werkenden en werklozen beperken tot EU-migranten. In het bijzonder willen ministers voorkomen dat degenen die naar het VK komen, aanspraak maken op bepaalde uitkeringen totdat ze vier jaar hebben gewoond
  • Soevereiniteit: Groot-Brittannië toestaan ​​om af te zien van verdere politieke integratie. De nationale parlementen meer bevoegdheden geven om EU-wetgeving te blokkeren.

Among Cameron’s list of reforms, proposals for a four-year ban on migrants claiming in-work benefits have been met with resistance by some EU countries, with the Czech Republic among those most outspoken about their concerns.

advertentie

The UK has been working to persuade members of the Visegrad Group – the Czech Republic, Slovakia, Poland and Hungary – to support the plans. But in December the group said that, while it would back measures to strengthen competitiveness and increase the role of parliaments, it considered free movement “one of the fundamental values of the European Union and will support no proposal that would be discriminatory or restrictive with regard to this freedom”.

The prime minister’s spokeswoman confirmed migration measures would be one of the key topics of discussion in Prague on Friday.

Deel dit artikel:

EU Reporter publiceert artikelen uit verschillende externe bronnen die een breed scala aan standpunten uitdrukken. De standpunten die in deze artikelen worden ingenomen, zijn niet noodzakelijk die van EU Reporter.

Trending