Verbind je met ons

Misdrijf

#ECRIS ECR verwelkomt de uitbreiding van het EU-systeem voor strafregisters

DELEN:

gepubliceerd

on

europese e-justitieHet controleren van de strafregisters van mensen die de Europese Unie binnenkomen, is een belangrijke stap in het vergroten van het vertrouwen in migratie, waar Timothy Kirkhope, Europarlementariër van de Europese Conservatieven en Hervormers (ECR) al lang om vraagt.

De Europese Commissie heeft vandaag voorstellen gepubliceerd ter verbetering van het Europees Strafregisterinformatiesysteem (ECRIS), dat een efficiënte uitwisseling van informatie over strafrechtelijke veroordelingen tussen EU-lidstaten mogelijk maakt op verzoek van een rechter of openbare aanklager.

Het voorstel van vandaag zou het systeem uitbreiden tot niet-EU-onderdanen en tegelijkertijd de manier waarop informatie wordt uitgewisseld verbeteren, zodat een rechter strafregisters en vingerafdrukken in de hele EU kan controleren in één verzoek in plaats van 27.

ECR-woordvoerder voor justitie en binnenlandse zaken, Timothy Kirkhope, zei: "Als Schengen en het vrije verkeer van de EU willen overleven, hebben we duidelijke en effectieve acties zoals deze nodig die helpen om informatie uit te wisselen over criminele verdachten. We hebben opgeroepen om ECRIS uit te breiden tot niet- -EU-onderdanen sinds enige tijd. We moeten er zeker van zijn dat die mensen die de EU binnenkomen goede bedoelingen hebben en dat criminelen niet ongemerkt kunnen binnenkomen."

Hij concludeerde: "We moeten het vertrouwen herstellen dat bewegingsvrijheid en het bieden van humanitaire hulp kunnen worden bereikt zonder de veiligheid in gevaar te brengen. Deze toegenomen informatie-uitwisseling zal helpen, maar we hebben nog veel werk te doen."

Deel dit artikel:

EU Reporter publiceert artikelen uit verschillende externe bronnen die een breed scala aan standpunten uitdrukken. De standpunten die in deze artikelen worden ingenomen, zijn niet noodzakelijk die van EU Reporter.

Trending