Verbind je met ons

EU

#vluchtelingencrisis: de Commissie kent 5.6 miljoen euro toe aan gezondheidsprojecten ter ondersteuning van de acties van de lidstaten

DELEN:

gepubliceerd

on

AP428963175563De Commissie ondersteunt de EU-landen die in de frontlinie van de vluchtelingencrisis staan ​​met subsidies van de EU EU-gezondheidsprogramma in totaal € 5.6 miljoen voor vier projecten. De fondsen zijn bedoeld om gemeenschappelijke gezondheidsproblemen in de meest getroffen lidstaten aan te pakken.

Een subsidie ​​aan het International Office of Migration (IOM) zal worden gebruikt voor het testen van een persoonlijk gezondheidsdossier dat tot doel heeft de medische geschiedenis van migranten te reconstrueren en hun gezondheidsbehoeften te evalueren.

Drie aanvullende projecten – die zullen worden uitgevoerd door Artsen van de Wereld, regionale autoriteiten en academici – zullen subsidies ontvangen om onmiddellijke steun aan de lidstaten te bieden, zoals protocollen en klinische richtlijnen, taal- en communicatiemiddelen en capaciteitsopbouw, inclusief training.

Het Gezondheidsprogramma ondersteunt ook acties op langere termijn op het gebied van de gezondheid en integratie van vluchtelingen en migranten, en er zijn meer projecten denkbaar.

Deel dit artikel:

EU Reporter publiceert artikelen uit verschillende externe bronnen die een breed scala aan standpunten uitdrukken. De standpunten die in deze artikelen worden ingenomen, zijn niet noodzakelijk die van EU Reporter.

Trending