Verbind je met ons

EU

#syria EU bijdragen aan humanitaire konvooi voor Madaya in Syrië

DELEN:

gepubliceerd

on

syrië-topDe EU draagt ​​humanitaire financiering bij aan een hulpkonvooi dat gisterochtend (11 januari) vertrok naar Madaya, Syrië, om mensen in nood te helpen.

Het konvooi bestond uit de VN, het Internationale Comité voor het Rode Kruis, de Syrisch-Arabische Rode Halve Maan en de UNHCR. In totaal zullen 49 vrachtwagens noodvoedsel, medische artikelen en dekens bezorgen. Deze goederen zullen 40,000 mensen in nood in Madaya bereiken en nog eens 20,000 mensen in Foah en Kefraya.

Alle vrachtwagens kwamen veilig aan en gisteravond voerden de teams beoordelingen uit en begonnen ze met het uitdelen van de hulp. Commissaris Stylianides, belast met humanitaire hulp en crisisbeheersing, zei: "De EU helpt bij het verstrekken van humanitaire noodhulp om de vele mensen te bereiken die onder deze ondraaglijke situatie lijden. We moeten hongersnood en nog meer lijden voorkomen. Ik onderstreep nogmaals de noodzaak van humanitaire toegang moet onvoorwaardelijk worden verleend, zodat hulporganisaties essentiële hulp, zoals voedsel en medicijnen, kunnen leveren aan de meest kwetsbaren.”

De EU is de belangrijkste donor in de internationale respons op de crisis in Syrië, met meer dan 5 miljard euro van de EU en de lidstaten gezamenlijk aan humanitaire, ontwikkelings-, economische en stabilisatiehulp. De steun van de EU gaat zowel naar Syriërs in hun land als naar vluchtelingen en hun gastgemeenschappen in buurlanden Libanon, Jordanië, Irak en Turkije.

Zoek a.u.b factsheet (Engels) over de humanitaire crisis in Syrië en de recente Gezamenlijke verklaring van hoge vertegenwoordiger/vicepresident Federica Mogherini en commissaris voor humanitaire hulp en crisisbeheersing Christos Stylianides over de situatie in Syrië.

Deel dit artikel:

EU Reporter publiceert artikelen uit verschillende externe bronnen die een breed scala aan standpunten uitdrukken. De standpunten die in deze artikelen worden ingenomen, zijn niet noodzakelijk die van EU Reporter.

Trending