Verbind je met ons

Brexit

#Brexit EU 'te belangrijk om weggegooid te worden', zegt de leider van Plaid Cymru

DELEN:

gepubliceerd

on

Leanne_Wood_-_RhonddaDe EU is “te belangrijk om te worden weggegooid”, zei Leanne Wood voorafgaand aan een rechtstreeks debat over de kwestie tussen Nigel Farage en de Welshe politicus en de eerste minister van Wales, Carwyn Jones. 

Schrijven in de Sunday TimesDe leider van Plaid Cymru drong er bij Wales op aan "met één stem te spreken". De UKIP-leider en de eerste minister van Wales zullen op maandag 11 januari elkaar horen tijdens een evenement in Cardiff. Eind 2017 zal Groot-Brittannië een referendum houden over het al dan niet lid blijven van de Europese Unie.

Jones en Farage zullen deelnemen aan een debat over het Britse lidmaatschap van de EU. Wood zei dat het bod voor EU-hervormingen ‘legitiem’ was, maar voegde eraan toe dat alle zorgen ‘veel teniet werden gedaan’ door de voordelen die het EU-lidmaatschap met zich meebrengt voor de landbouwsector, de instellingen voor hoger onderwijs en de transportinfrastructuur in Wales. Ze bekritiseerde premier David Cameron omdat hij ministers toestond campagne te voeren voor beide partijen in het referendum, en noemde zijn besluit “onverantwoordelijk en bizar. Ze zei dat de kwestie “de voorwaarden van het debat zou veranderen” in de aanloop naar de verkiezingen voor de Nationale Vergadering in Wales op 5 mei.

EU Reporter zal de lezers een volledige video van het debat bieden.

Deel dit artikel:

EU Reporter publiceert artikelen uit verschillende externe bronnen die een breed scala aan standpunten uitdrukken. De standpunten die in deze artikelen worden ingenomen, zijn niet noodzakelijk die van EU Reporter.

Trending