Verbind je met ons

Wapenexport

#EUgunlaw Plaatselijk EP-lid leidt herziening EU-wapenwet na aanslagen in Parijs

DELEN:

gepubliceerd

on

Vicky Ford EuroparlementariërOost-Engeland Europarlementariër Vicky Ford (foto) is aangesteld om toezicht te houden op het onderzoek en de wijziging van de strengere EU-wapenwetten die zijn voorgesteld in de nasleep van de terroristische aanslag in Parijs.

Ford is concerned the initial proposals published by the European Commission have ‘unintended consequences’ that could affect museums, genuine collectors, sporting organisations and activities such as paint balling and historic re-enactments as well as the use of guns in films and television productions.

“In the aftermath of the tragic Paris attacks it is right that we look at what more can be done on a practical basis to tackle terrorism and criminal activities,” said Ford.

“Effective gun controls are part of this. However, we need to ensure the rules are proportionate and that they tackle real problems. There are some genuine concerns that the initial proposals are unclear and poorly worded. This means there could be unintended consequences for genuine law abiding gun owners and this must be avoided. I intend to prepare a series of amendments to cover these issues.”

Ford zal een reeks werkgroepen en hoorzittingen organiseren met deskundigen uit heel Europa en Groot-Brittannië, met de bedoeling haar rapport begin voorjaar af te ronden. Dit zal vervolgens worden gevolgd door discussies met leden van het Europees Parlement en regeringen uit andere landen voordat er overeenstemming wordt bereikt over een definitieve wet.

Een belangrijk punt van zorg is dat de huidige voorstellen kunnen leiden tot onomkeerbare schade aan duizenden historische wapens die momenteel veilig in museumcollecties worden bewaard. Om beter te begrijpen hoe dergelijke wapens veilig worden gehouden en wat de potentiële culturele en financiële kosten zijn van het deactiveren ervan, deze vrijdag Mevrouw Ford zal deskundige curatoren van de Royal Armouries en het Imperial War Museum ontmoeten.

Ford stressed that the UK already had some of Europe’s most stringent gun laws and said her report will ensure this approach remains in place.

advertentie

Deel dit artikel:

EU Reporter publiceert artikelen uit verschillende externe bronnen die een breed scala aan standpunten uitdrukken. De standpunten die in deze artikelen worden ingenomen, zijn niet noodzakelijk die van EU Reporter.

Trending