Verbind je met ons

EU

Nieuw jaar, nieuw begin: de wensen van het Parlement voor 2016

DELEN:

gepubliceerd

on

20151211PHT07128_originalElk jaar brengt nieuwe hoop en dromen en met hernieuwde vastberadenheid om ze na te streven. Helemaal eind 2015 vroeg het Europees Parlement vooraanstaande leden van het Europees Parlement naar hun wensen voor 2016. Iedereen in het Europees Parlement wil graag samen met hen u een gelukkig en voorspoedig nieuwjaar wensen!

Martin Schulz (Duitsland, S&D)

Een moeilijk jaar voor veel delen van Europa is ten einde. Ik hoop dat wij, en vooral onze leiders, hiervan kunnen leren en dat in 2016 goed kunnen gebruiken. Het nieuwe jaar is een kans om opnieuw te beginnen en opnieuw de veiligheid en vrede te vinden die we hadden geleerd. als vanzelfsprekend beschouwen. Ik wens jou en je gezin een succesvol en vredig 2016.

Antonio Tajani (Italië, EVP)
2015 was een jaar vol uitdagingen voor Europa, een uitdaging voor de waarden die ten grondslag liggen aan onze samenleving: vrijheid, tolerantie en respect voor de grondrechten. Deze uitdaging heeft ons gesterkt in onze overtuigingen, onze identiteit, ons besef van onze geschiedenis. Ik hoop dat deze uitdaging in 2016 niet alleen door ons zal worden aangegaan, maar ook door al diegenen in de wereld die gevaar lopen, vervolgd worden vanwege hun geloofsovertuigingen, hun ideeën en hun respect voor de vrijheid.Mairead McGuinness (Ierland, EVP)
Mijn wens voor 2016 is dat de kracht niet wordt overweldigd door de vele moeilijke kwesties waarmee we worden geconfronteerd, en dat we kunnen blijven vechten voor het goede, ongeacht de obstakels.Rainer Wieland (Duitsland, EVP)
Voor 2016 wens ik ons ​​alle kracht en bereidheid om op te komen voor de deugden van Europa. Onze Europese waarden verplichten ons om niet alleen bescherming te bieden aan oorlogsvluchtelingen en politiek vervolgden, maar ook om krachtig weerstand te bieden aan de plegers van geweld die onder de dekmantel van hun religie handelen, en om onze benadering van een open samenleving te verdedigen. Samen met alle burgers willen wij pleiten voor vrijheid in Europa en de wereld.Ramón Luis Valcárcel Siso (Spanje, EVP)
Ik wens dat de Europese Unie in het nieuwe jaar kan reageren op haar uitdagingen en bedreigingen, de groei, de werkgelegenheid en het welzijn van haar burgers kan verbeteren, en kan bijdragen aan een betere, veiligere en respectvollere wereld voor het milieu. Ik wens je het allerbeste voor 2016.Ildikó Gáll-Pelcz (Hongarije, EVP)
In 2015 werden we met verschillende uitdagingen geconfronteerd. Hoewel we kritische stemmen horen over de toekomst van de Europese Unie, weten de Europeanen dat de uitdagingen van onze generatie de nationale grenzen overstijgen en dat de belangrijkste beslissingen die hun leven vormgeven, op EU-niveau worden genomen.In 2016 mijn prioriteiten zijn het versterken van de gemeenschappelijke interne markt, het creëren van een burger- en ondernemingsvriendelijke omgeving en het vergroten van de welvaart voor de Europese burgers door het ondersteunen van nationaal beleid. Ik zal mijn werk inzetten om de belangen en rechten van klanten en burgers te beschermen. Ik wens u allen prettige kerstdagen en een gezond en voorspoedig nieuwjaar.Adina Vălean (Roemenië, EVP)
Na een moeilijk jaar waarin enkele pijlers van onze Europese Unie ter discussie werden gesteld, geloof ik meer dan ooit dat het tijd is om onze gehechtheid aan onze gemeenschappelijke waarden van democratie, vrijheid en solidariteit te herhalen. De uitdagingen waarmee we worden geconfronteerd, zijn steeds mondiaaler. Alleen samen en met deze waarden die verankerd zijn in onze Europese identiteit, zullen we sterker zijn en in staat zijn deze aan te pakken. Beste wensen voor 2016.Sylvie Guillaume (Frankrijk, S&D)
“Ons land is ziek, maar samen met onze vrienden van over de hele wereld kunnen en zullen we het genezen”, zei dr. Mukwege toen hij op 26 november 2014 in Straatsburg de Sacharovprijs in ontvangst nam. Dit is ook wat ik Europa hiervoor wens. Nieuwjaar. Het is door het herontdekken van onze waarden, gebaseerd op solidariteit tussen staten en mensen, gelijkheid en vrijheid, dat we dit fantastische project nieuw leven zullen inblazen.Ioan Mircea Pașcu (Roemenië, S&D)We kijken uit naar 2016 met de hoop op een beter jaar voor Europa en voor alle Europese burgers. Ik wil alle collega's en het personeel van het Europees Parlement bedanken voor hun harde werk en toewijding bij het bevorderen van onze gemeenschappelijke projecten. Wij hopen dat het nieuwe jaar vrede, solidariteit en begrip zal brengen en onze Unie zowel thuis als in de wereld zal versterken. Seizoensgroeten en een gelukkig, vredig en voorspoedig nieuwjaar!Anneli Jäätteenmäki (Finland, ALDE)Mijn wens zou zijn dat de Europese Unie in 2016 zou kunnen helpen vrede te brengen in de verschillende conflictgebieden in de wereld. Het stabiliseren van de situatie in deze gebieden is de beste manier om terrorisme te bestrijden. En het aanpakken van de diepere oorzaken van terrorisme is een investering in een veiliger Europa. We hebben ook banen en een stabiel inkomen voor mensen nodig. Het algemene welzijn van de bevolking is de sleutel tot een betere toekomst.Ulrike Lunacek (Oostenrijkse Groenen/EFA)De Syrische verdragen worden steeds intenser, maar het einde is nog steeds in stand. Daneben erwarte ich mir van de EU-Mitgliedsstaaten een menschenwürdigen Umgang mit Flüchtlingen en erwarte mir ein der Solidarität von jenen Staaten, die twee jargon verweigern.De Brexit-discussie kan zo weinig vertragsänderungen führen, die zB die Personenfreizügigkeit einschränken. Und im Kampf gegen den Terror ist mein größter Wunsch: Lassen wir uns vor Angst nicht den Geist vernebeln! De onderhandelingen over Syrië moeten worden geïntensiveerd om uiteindelijk tot een staakt-het-vuren te komen. Daarnaast verwacht ik van de EU-lidstaten dat vluchtelingen op een humane manier worden behandeld en hoop ik op een teken van solidariteit van de landen die dat tot nu toe hebben geweigerd. De Brexit-discussies mogen niet leiden tot verdragswijzigingen die bijvoorbeeld beperken bijvoorbeeld het vrije verkeer van personen. En wat de strijd tegen het terrorisme betreft, is mijn wens het volgende: laat angst ons oordeel niet vertroebelen!Dimitris Papadimoulis (Griekenland, GUE/NGL)Kon je maar elk jaar iets nieuws wensen. Voor 2016 wens ik echter meer vrede, vrijheid en democratie voor iedereen, over de hele wereld. Een jaar zonder oorlogen, zonder ellende voor de zwakken, zonder onrecht en ongelijkheid. Onze hoop en onze wensen: 2016 wordt beter dan het voorgaande jaar. Ik wens dat het nieuwe jaar ons allemaal sterker en menselijker zal vinden.Ryszard Czarnecki (Polen, ECR)Vrolijk kerstfeest en een gelukkig nieuw jaar.

Deel dit artikel:

EU Reporter publiceert artikelen uit verschillende externe bronnen die een breed scala aan standpunten uitdrukken. De standpunten die in deze artikelen worden ingenomen, zijn niet noodzakelijk die van EU Reporter.

Trending