Verbind je met ons

China

'We hebben een Cyber ​​Zijderouteverdrag nodig om een ​​mondiale interneteconomie mogelijk te maken'

DELEN:

gepubliceerd

on

zijde cyber

Op woensdag 16 december, na de openingsceremonie door de Chinese president Xi Jinping, stond de eerste dag van de Tweede Wereldinternetconferentie in het teken van: 'Bouwen aan een digitale zijderoute voor win-win-samenwerking'. Gedurende de hele middag wisselden vertegenwoordigers op hoog niveau uit China en de internationale gemeenschap hun mening uit over hoe het Digitale Zijderoute-concept, eerder dit jaar naar voren gebracht door de Cyberspace Administration van China, directeur Minister Lu Wei, effectief geïmplementeerd zou kunnen worden door internationale samenwerking op het gebied van informatie-infrastructuur en door de integratie van internationale middelen en de adoptie van innovatieve modellen.

Voorzitter van de China Internet Development Foundation, Ma Li, zei: “Er zijn uitdagingen bij het bouwen van een digitale zijderoute. Mensen maken steeds meer gebruik van internet en deze trend brengt nieuwe uitdagingen met zich mee op het gebied van soevereiniteit, veiligheid en ontwikkelingsbelangen. Het bouwen van een digitale zijderoute voor win-win-samenwerking is niet de verantwoordelijkheid van één land. Het is de verantwoordelijkheid van iedereen die cyberspace gebruikt.”

ZTE CEO Shi Lirong zei: “Naarmate de One Belt One Road-strategie werkelijkheid wordt, zal de Digitale Zijderoute een steeds crucialere rol spelen; slimme steden zullen kernelementen van deze visie zijn. ZTE zal actief bijdragen aan dit proces door de internetverbinding te versnellen via de nieuwe pre-5G-technologie, en door geavanceerde big data mining en toepassingen aan te bieden via de “Smart City 3.0”. ZTE is klaar om pre-5G-netwerken tegen 2016 volledig uit te rollen, ter gelegenheid van de G20-bijeenkomst in Hangzhou.”

Centrum voor Europese Studies aan de Renmin Universiteit van China, directeur Wang Yiwei, zei: “De Oude Zijderoute benadrukte de wederzijdse connectiviteit tussen Oost en West. De Zijderoute van de 21e eeuw benadrukt in plaats daarvan de internetconnectiviteit: het zal de digitale weg zijn.”

Diezelfde middag zat ChinaEU-president Luigi Gambardella een panelsessie voor met Chen Xu, assistent van de president van de Universiteit van Peking, Liu Haijun, adjunct-directeur van China Information Security Magazine, Gong Fengmin, medeoprichter en Chief Strategy Officer van Cyphort, Wang Yiwei, directeur van het Centrum voor Europese Studies aan de Renmin Universiteit van China, Luo Dongping, president van Hillstone Networks, en Liu Yongjun, president van Beijing eHualu Information Technology.

President Gambardella hield ook een inleidende toespraak, waarin hij de bestaande uitdagingen voor de ontwikkeling van een digitale zijderoute besprak en de complementariteit van de Europese en Chinese digitale industrieën benadrukte. Hij lanceerde het idee van een Cyber ​​Silk Road-verdrag als een belangrijk instrument om elkaars regelgeving te analyseren en toekomstige regelgeving die van invloed is op de internetsector te harmoniseren.

advertentie

Deel dit artikel:

EU Reporter publiceert artikelen uit verschillende externe bronnen die een breed scala aan standpunten uitdrukken. De standpunten die in deze artikelen worden ingenomen, zijn niet noodzakelijk die van EU Reporter.

Trending