Verbind je met ons

EU

Persvoorlichter van Mission of Thailand reageert op artikel van EU Reporter

DELEN:

gepubliceerd

on

Kopie van het EU-verslaggeverlogoOnderstaande brief is gedrukt door EU Reporter in het belang van de eerlijkheid en om het recht op antwoord mogelijk te maken – bij twee gelegenheden EU Reporter heeft de Thaise ambassadeur bij de EU de gelegenheid voor een interview aangeboden, maar heeft geen antwoord of bevestiging ontvangen. In aanvulling, EU Reporter nam op 8 december contact op met de Thaise ambassade om een ​​interview aan te vragen. Wij hebben geen reactie van de ambassade ontvangen.

Beste uitgever en redacteur van EU Reporter,

Ik wil verwijzen naar de EU Reporter'artikel'Europarlementariërs reageren boos op de weigering van Thailand om de voormalige premier Europa te laten bezoeken' door Martin Banks, gepubliceerd op 8 september 2015.

In de tekst van het artikel van Banks staan ​​verschillende misleidende stukjes informatie die tot misverstanden bij de lezers zullen leiden. In dit verband wil ik u en, via u, de lezers, de volgende feiten meedelen.

1. “In hun origineel 7 oktober Op uitnodiging, verzonden via de Thaise ambassadeur bij de EU, zeiden Brok en Langen dat ze van gedachten wilden wisselen over de politieke situatie in Thailand, die zij na de staatsgreep als ‘zorgwekkend’ beschouwden.

FEIT: EP-leden Brok en Langen hebben het origineel NIET VERZONDEN 7 oktober uitnodiging via de Thaise ambassadeur bij de EU, zoals duidelijk vermeld in de laatste paragraaf van de brief van de Europarlementariërs Brok en Langen aan de Thaise ambassadeur dat: “Wij richten een uitnodiging doorgaans rechtstreeks tot de betrokkene en niet via overheidskanalen. We zijn echter blij om de uitnodigingsbrief die naar mevrouw Shinawatra is gestuurd met u te delen.” Houd er rekening mee dat het origineel 7 oktober uitnodiging “werd op 30 november gedeeld” met de Thaise ambassade.

2. “De staatsgreep van 2014, waarbij de regering van Shinawatra werd omvergeworpen, werd breed veroordeeld door de Verenigde Staten, de Europese Unie en Japan.”

advertentie

FEIT: Japan gebruikte de woorden “zeer betreurenswaardig” voor haar reactie op de militaire machtsovername van 2014. De Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken gebruikte het woord “teleurgesteld”. De Raad van de EU gebruikte de woorden “extreme bezorgdheid” en onlangs gebruikte het Europees Parlement deze woorden “uitte zijn zorgen”. Sinds wanneer kunnen zulke woorden in dezelfde klasse worden geplaatst als “veroordelen”?

3. “In januari ontmoette de Amerikaanse assistent-minister van Buitenlandse Zaken voor Oost-Aziatische en Pacifische zaken, Daniel Russel, Shinawatra, maar niet de juntaleider annex premier generaal Prayuth Chan-ocha.”

FEIT: Vice-minister van Buitenlandse Zaken Daniel Russel riep op 26 januari 2015 Z.E.-generaal Tanasak Patimapragorn, vice-premier en minister van Buitenlandse Zaken, op om te praten over De bilaterale betrekkingen tussen Thailand en de VS en hun samenwerking in de regio.

Ik hoop dat de bovenstaande informatie aan de banken en uw lezers zal worden doorgegeven, zodat we een constructief debat kunnen voeren op basis van feiten en niet van sensatiezucht.

Met vriendelijke groet,

Montri Nathananan
Persvoorlichter van de missie van Thailand bij de EU

Deel dit artikel:

EU Reporter publiceert artikelen uit verschillende externe bronnen die een breed scala aan standpunten uitdrukken. De standpunten die in deze artikelen worden ingenomen, zijn niet noodzakelijk die van EU Reporter.
advertentie

Trending