Verbind je met ons

EU

De S & D-Fractie verwelkomt het openen van toetredingsonderhandelingen met Servië en het opnieuw stimuleren van het uitbreidingsproces met Turkije

DELEN:

gepubliceerd

on

16467941596_cf2c118a78_kDe S&D-Fractie verwelkomt de opening van de eerste hoofdstukken over toetredingsonderhandelingen met Servië. Hoofdstuk 32 over financiële controle en hoofdstuk 35 over de normalisering van de betrekkingen tussen Servië en Kosovo zijn de eerste die worden geopend. De S&D-Fractie verwelkomt ook de nieuwe impuls van de toetredingsgesprekken tussen de EU en Turkije. 

Knut Fleckenstein (afgebeeld), vice-voorzitter van de S&D-Fractie, zei: “Wij verwelkomen de voortdurende inzet van Servië voor het Europese integratieproces en we zijn er zeker van dat zij duidelijk klaar zijn om de eerste hoofdstukken van de toetredingsonderhandelingen tot de EU te openen, twee jaar na de officiële lancering van de Gesprekken over toetreding tot de EU. Naast de twee hoofdstukken die vandaag worden geopend, kijken we erg uit naar de opening van de hoofdstukken 23 over de rechterlijke macht en fundamentele rechten en 24 over gerechtigheid, vrijheid en veiligheid, die essentieel zijn om de hervormingen aan te pakken die moeten worden uitgevoerd en geïmplementeerd in het land. deze gebieden, met name de vrijheid van media en meningsuiting en de rechtsstaat. Hoofdstuk 35 zal open blijven tot het einde van het Servische toetredingsproces tot de EU en zal ook een moeilijk hoofdstuk zijn.

“We zijn ook blij met de goedkeuring afgelopen vrijdag van het pakket pretoetredingssteunprogramma’s voor 2015 door de Europese Commissie ter ondersteuning van hervormingen en regionale samenwerking in landen die tot de EU willen toetreden.”

S&D-lid Kati Piri, rapporteur voor Turkije van het Europees Parlement, zei: “Naar aanleiding van de top EU-Turkije van 29 november verwelkom ik de nieuw leven ingeblazen toetredingsonderhandelingen tussen de EU en Turkije door vandaag opnieuw het eerste hoofdstuk te openen (17 over economische en monetaire kwesties) over twee jaar.

“Met een nieuwe Turkse regering moeten we dit momentum na de Top gebruiken voor een nieuwe start in onze relatie, en ik hoop dat er in Turkije belangrijke hervormingen zullen worden doorgevoerd – vooral op het gebied van de grondrechten en de rechtsstaat (hoofdstukken 23 en 24). Als rapporteur kan ik alleen maar herhalen dat het Europees Parlement de afgelopen tien jaar consequent heeft opgeroepen tot het openen van de onderhandelingen over deze hoofdstukken.

“Tijdens mijn bezoek aan Turkije vorige week heb ik benadrukt dat nu dit momentum is gecreëerd, het ook moet worden gebruikt om een ​​eerlijke en openhartige dialoog te voeren over de kwesties die ons zorgen baren. De Europese Commissie benadrukte in haar jaarverslag een ernstige verslechtering van de onafhankelijkheid van de rechterlijke macht, de vrijheid van meningsuiting en de vrijheid van de media. De recente detentie van verschillende journalisten, waaronder Can Dundar en Erdem Gul, is zeer zorgwekkend en een reden voor groeiende bezorgdheid, ook in het Europees Parlement.”

advertentie

Deel dit artikel:

EU Reporter publiceert artikelen uit verschillende externe bronnen die een breed scala aan standpunten uitdrukken. De standpunten die in deze artikelen worden ingenomen, zijn niet noodzakelijk die van EU Reporter.

Trending