Verbind je met ons

EU

Labour Parlementsleden stemmen voor EU-actie om de staalindustrie te redden en Britse banen en gemeenschappen te beschermen

DELEN:

gepubliceerd

on

steel_strip_manufacturing formaat wijzigenLabour-leden zullen stemmen morgen (16 december) voor een rapport waarin wordt opgeroepen tot actie van de EU om de crisis in de staalsector aan te pakken.

Het rapport roept op tot een gelijk speelveld en probeert de dumping door landen als China te beperken door het te verkopen tegen een prijs die lager is dan de prijs die het in eigen land kan opbrengen, of door het te exporteren tegen een prijs die lager is dan de productiekosten. De Britse staalsector wordt geconfronteerd met zware uitdagingen door een combinatie van stijgende staalprijzen, sociale dumping, een toestroom van goedkoop Chinees staal en stijgende energiekosten.

De staalindustrie is een essentieel onderdeel van de productiesector in Groot-Brittannië en de EU. Alleen al in Groot-Brittannië bestaat de staalindustrie uit meer dan 24,000 individuele ondernemingen die direct werk bieden aan 330,000 mensen en een waarde hebben van meer dan £45.5 miljard tot de Britse economie.

Theresa Griffin, EP-lid van het Labour, woordvoerder van het Europees Parlement voor de industrie, zei: “De staalproductie in het Verenigd Koninkrijk en de EU dreigt te verdwijnen. Mensen die in de staalindustrie werken, verliezen hun baan, zowel in het Verenigd Koninkrijk als in de hele EU, nu de sector met zijn problemen wordt geconfronteerd. ernstigste crisis in vredestijd ooit.

‘We hebben wekenlang niets gedaan van de Tory-regering. Het gebrek aan leiderschap en de slechte steun van David Cameron voor de Britse staalsector verergeren de crisis in de sector alleen maar.

“Als de EU een evenwichtige, gezonde economie wil die zowel duurzaam als mondiaal concurrerend is, moeten we in Europa een gelijk speelveld voor onze industrie ontwikkelen, en we moeten niet uitsluiten dat we financiële steun bieden aan deze vitale sector als het eerlijk is.

‘Helaas is dit rapport te laat gekomen om de SSI-fabriek in Redcar te redden, maar het is van cruciaal belang dat we nu actie ondernemen om een ​​toekomst te bieden aan de rest van de staalindustrie in Groot-Brittannië, en breder in de EU.

advertentie

“We moeten niet vergeten dat dit niet louter een technische kwestie is, maar dat het gaat om het op tafel zetten van voedsel voor duizenden gezinnen, en om ervoor te zorgen dat gemeenschappen de economieën hebben om te bloeien en bloeien.”

Seb Dance-lid van het Europees Parlement, woordvoerder van het Europees Parlement over milieu, voegde hieraan toe: “De problemen in de Britse staalsector zijn grotendeels het gevolg van de onwil van de regering om actie te ondernemen tegen oneerlijke handelspraktijken van onder meer China.

“Hoewel het essentieel is dat de regering op nationaal niveau alle mogelijke actie onderneemt om de situatie te verlichten, is het aan ons op EU-niveau de taak om aspecten van de EU-wetgeving te verbeteren die zullen bijdragen aan een gelijk speelveld voor onze industrie.”

Deel dit artikel:

EU Reporter publiceert artikelen uit verschillende externe bronnen die een breed scala aan standpunten uitdrukken. De standpunten die in deze artikelen worden ingenomen, zijn niet noodzakelijk die van EU Reporter.

Trending