Verbind je met ons

EU

'Turbulente tijden': de politieke leiders van het Europees Parlement bespreken de prioriteiten voor het aantredende voorzitterschap van de Raad

DELEN:

gepubliceerd

on

03-12-2015 Den Haag, Nederland. EP-voorzitter Schulz op CONFERENTIE VAN VOORZITTERS - BIJEENKOMST MET HET AANKOMENDE NEDERLANDSE VOORZITTERSCHAP VAN DE RAAD. EP-voorzitter SCHULZ en fractievoorzitters Groepsfoto met ZM Koning Willem-Alexander.

Voorzitter van het Europees Parlement Martin Schulz en de leiders van de fracties bezochten Nederland op 3 december om te praten over het land dat op 1 januari 2016 het voorzitterschap van de Raad overneemt. “We gaan turbulente tijden tegemoet, nog nooit was de situatie zo moeilijk als nu en het acceptatieniveau van de Europese Unie bevindt zich op het laagste niveau”, aldus Schulz. “In deze context worden de komende zes maanden van cruciaal belang en moeten alle instellingen, inclusief het Europees Parlement en de Raad, resultaten boeken.”

In Den Haag ontmoette de parlementsdelegatie 's ochtends alle leden van de Nederlandse regering, inclusief premier Mark Rutte, waar zij kwesties als migratie, handel en het komende referendum in Groot-Brittannië bespraken.

Na een bezoek aan koning Willem-Alexander ontmoetten Schulz en de fractieleiders de voorzitters van de twee Nederlandse parlementaire kamers en de leiders van de verschillende politieke partijen. Tijdens de bijeenkomst benadrukten zij het belang van samenwerking tussen de nationale parlementen en met het Europees Parlement.

Deel dit artikel:

EU Reporter publiceert artikelen uit verschillende externe bronnen die een breed scala aan standpunten uitdrukken. De standpunten die in deze artikelen worden ingenomen, zijn niet noodzakelijk die van EU Reporter.

Trending