Verbind je met ons

EU

Meer dan de helft van de Britse arbeiders zou tijd en geld opofferen om vrijwilligerswerk te doen in het buitenland, zegt VSO-peiling voorafgaand aan International Volunteer Day

DELEN:

gepubliceerd

on

vso_ke_logoResultaten van een nationale online peiling op 2 Uit december blijkt dat 56% van de Britse voltijdwerkers vrijwillig hun vaardigheden zouden inzetten om armoede in een ontwikkelingsland te bestrijden, als ze de steun van hun werkgever zouden krijgen.

De toonaangevende internationale liefdadigheidsinstelling voor ontwikkeling, VSO, gaf Gorkana eerder de opdracht Internationale Vrijwilligersdag (5 december) om 3,000 professionals uit sectoren als Finance, IT, Business en Engineering te ondervragen. VSO's 'Perception of Corporate Volunteering Poll' werd gehouden in het Verenigd Koninkrijk in november 2015. De resultaten laten zien hoeveel tijd mensen bereid zijn te besteden aan een goed doel, welke landen het beste kunnen profiteren van hun vaardigheden, het soort vrijwilligerswerk dat ze zouden willen doen om deel te nemen en hun motivatie en grootste angsten.

Belangrijkste bevindingen:

  • Over het algemeen zou 56% van de respondenten vrijwilligerswerk doen in het buitenland als ze een baan hadden om naar terug te komen.
  • 68% van de respondenten gelooft dat vrijwilligerswerk "het leven van anderen verbetert en armoede helpt verminderen".
  • 61% van de respondenten die tussen £ 20,000 en £ 40,000 verdienen, zei dat ze vrijwilligerswerk in het buitenland zouden doen.
  • 80% van de respondenten zou twee maanden of minder vrijwilligerswerk doen.
  • 39% zou vrijwilligerswerk doen in Afrika en 39% in Azië.
  • 19% van de respondenten die vrijwilligerswerk zouden doen in Afrika is tussen de 35 en 44 jaar oud.
  • 22% van de respondenten die vrijwilligerswerk zouden doen in Azië is tussen de 35 en 44 jaar oud.
  • 70% van de respondenten zou groepsvrijwilligerswerk overwegen, maar slechts 6% zou 'relay-vrijwilligerswerk' overwegen (wanneer een vrijwilliger van hetzelfde bedrijf achtereenvolgens het overneemt van een ander)
  • 50% van de respondenten maakte zich het meest zorgen over "het missen van familie en vrienden".

VSO Kennisuitwisseling – opgericht in juli van dit jaar – is een door de Britse regering gesteund initiatief die geschoolde werknemers uit de particuliere sector de kans geeft om vrijwilligerswerk te doen en levens te veranderen enkele van de armste plaatsen ter wereld.

Chris Walker, directeur van VSO Knowledge Exchange zei: "Met meer dan de helft (56%) van de respondenten die zeiden dat ze vrijwilligerswerk in een ontwikkelingsland zouden overwegen, is het geweldig om te weten dat er meer dan 1,500 potentiële vrijwilligers zijn en we zouden graag zien dat ze contact met ons opnemen, maar deze resultaten laten ook zien dat er nog werk aan de winkel is. We zijn duidelijk nog maar aan het krabben wat betreft het potentieel van vrijwilligerswerk door bedrijfsmedewerkers.

“It’s reassuring that the overwhelming motivation (68% of respondents) is to help reduce poverty. This is an important endorsement of VSO’s approach where we always focus on the impact on the poorest people. Whilst there are benefits in terms of career development and innovation, it’s clear that we need to continue to be led by where need on the ground is greatest and that we also continue to demonstrate that we are benefiting the lives of the poorest.

“The other challenge is matching the desire for shorter term and group placements with what is needed, given that 80% of respondents want to volunteer for under 2 months and 70% want to volunteer as part of a group. If we want to bring about lasting change that addresses the complex causes of poverty, then these types of placements need to be linked to longer term programmes.”

advertentie

Corporate volunteering is gradually on the increase. Since October, IT professionals from Samsung have been volunteering with VSO at the Riruta Health Clinic in Dagoretti, Kenya. They’ve been working with local health professionals to improve their maternal health tracking systems. This year has seen VSO place more volunteers from global corporates in developing countries. Recent examples include oil and gas multinational – Shell, leading agricultural organisation – Syngenta and global management consulting services company – Accenture. ‘VSO Knowledge Exchange – India’ also launched this year attracting support from IBM Global Business Services and recruitment consultancy giant, Randstad.

30-year-old Natasha Bridge from London is a Management Consultant for Accenture UK. Recently married, Natasha and her new husband – 31 year old IT Consultant, Chris – spent much of their two month honeymoon, volunteering with India’s ‘Ministry of Rural Development’ through VSO’s Knowledge Exchange. Natasha helped adapt a program policy which would improve work opportunities for people living with disability and Chris produced a report which explored why candidates drop out of job placements and training.

Natasha Bridge, Accenture UK employee and VSO Knowledge Exchange corporate volunteer, reflects on her placement:  “Our experience in India has been excellent! One of the reasons we chose India is because the scale of the help they need is actually mind blowing. I wanted to use my skills on a project that makes a difference to people’s lives. Although challenging at times, my experience was extremely rewarding, knowing that the work I did will directly lead to more people with disabilities getting skilled and placed into employment.

“I’ve learnt how to work with people with disabilities and understand the types of challenges that they face. I now understand more about how government processes and policies work. As a result, I’m very interested in working more with people with disabilities as their challenges are not limited to a developing country but are the same worldwide.

“We’ve really enjoyed our experience and feel honoured to have had the opportunity to work on such a worthwhile project for the Central Government of India. It’s great to know that the work we’ve done will make a difference. We hope that our work will be the start of a long and prosperous partnership between the Ministry and VSO Knowledge Exchange with many other volunteers following in our footsteps.”

Global Programmes Senior Manager at Accenture Development Partnerships Mary Woodgate, said:  “Accenture is proud to support VSO Knowledge Exchange. We hope that many other corporates will benefit from this solution – offering volunteer placements to their staff, which positively impact society and their businesses in turn. The results of the poll show that people at all career levels have much to gain and much to give. Also encouraging was that enhancing career prospects was in the top three reasons why people want to volunteer – along with helping others and the great experience. This reinforces the Convergence trend that we see of businesses needing cross sector, BoP (base of the pyramid) and emerging market experience in their staff to drive the corporates of the future.

Accenture Development Partnerships biedt onze beste mensen mogelijkheden voor leiderschapsontwikkeling, gebruikmakend van adviesvaardigheden om internationale ontwikkeling te ondersteunen. We zijn overtuigd van de concrete waarde van dergelijke ervaringen voor het individu, het bedrijf en de NGO-partners. De waarde voor de corporates kan worden gekwantificeerd in termen van werknemersbetrokkenheid, ontwikkeling van vaardigheden, intersectoraal samenwerkend leiderschap en basis van de piramide-innovatie. Het is opwindend dat VSO Knowledge Exchange een oplossing biedt die het aantal zakenmensen, leiders en toekomstige leiders dat vrijwilligerswerk heeft gedaan aanzienlijk kan vergroten. Stel je voor wat een positieve impact deze toekomstige 'intrapreneurs', leiders op het gebied van duurzaamheid en doelgerichte CEO's zullen creëren!”

Deel dit artikel:

EU Reporter publiceert artikelen uit verschillende externe bronnen die een breed scala aan standpunten uitdrukken. De standpunten die in deze artikelen worden ingenomen, zijn niet noodzakelijk die van EU Reporter.

Trending