Verbind je met ons

Christendom

EP-voorzitter Martin Schulz belooft te helpen bij de bescherming Christenen waar mogelijk

DELEN:

gepubliceerd

on

20120605_-schulz-_haxhinasto_084"Ik kan u verzekeren dat het Parlement waar mogelijk zijn bijdrage zal leveren om christenen te beschermen", zei de voorzitter van het Europees Parlement, Martin Schulz, ter afsluiting van de conferentie van dinsdag (1 december) over interreligieuze dialoog en de situatie van christenen over de hele wereld. De bijeenkomst, georganiseerd door de vicevoorzitter van het parlement, Antonio Tajani, was gericht op de vervolging van christenen over de hele wereld en specifieke voorstellen om deze aan te pakken.

Schulz zei: "Vervolging vindt plaats buiten de EU, maar we kunnen het ons niet veroorloven om het te negeren. Wij allemaal, vooral in het EP, zijn ons ervan bewust dat dialoog en wederzijds respect nodig zijn. De grondrechten worden vandaag de dag ernstig bedreigd en de vervolging van een religie - het is een schending van fundamentele rechten."
Tajani, die als vicepresident verantwoordelijk is voor de interreligieuze dialoog, zei: "Elke maand worden minstens 200 kerken of gebedshuizen aangevallen. Elke dag registreren we in elke regio van onze planeet nieuwe gevallen van systematisch geweld. en vervolging van christenen. Geen enkele andere religieuze gemeenschap wordt geconfronteerd met zoveel haat, geweld en agressie als de christelijke gemeenschap."

De bijeenkomst, die werd gehouden onder Artikel 17 van het EU-Verdrag, over interreligieuze dialoog, bevatte ook bijdragen van Anthony L. Gardner, de Amerikaanse ambassadeur bij de EU, dr. Paul Bhatti uit Pakistan en Helene Berhane uit Eritrea, die aan het einde van de bijeenkomst een gospellied zong.

Deel dit artikel:

EU Reporter publiceert artikelen uit verschillende externe bronnen die een breed scala aan standpunten uitdrukken. De standpunten die in deze artikelen worden ingenomen, zijn niet noodzakelijk die van EU Reporter.

Trending