EP-voorzitter Martin Schulz belooft te helpen bij de bescherming Christenen waar mogelijk

20120605_-schulz-_haxhinasto_084"Ik kan u verzekeren dat het Parlement zijn bijdrage waar het kan om de christenen te beschermen zal maken," zei EP-voorzitter Martin Schulz, het sluiten van dinsdag (1 december) conferentie over interreligieuze dialoog en de situatie van christenen in de wereld. De bijeenkomst, georganiseerd door het Europees Parlement vicevoorzitter Antonio Tajani, gericht op de vervolging van christenen over de hele wereld en de specifieke voorstellen voor de aanpak van het.

Schulz zei: "Vervolging gebeurt buiten de EU, maar we kunnen ons niet veroorloven om het te negeren. Ieder van ons, in het bijzonder in het EP, zijn zich ervan bewust dat de dialoog en wederzijds respect nodig. Fundamentele rechten staan ​​onder grote bedreiging vandaag en vervolging van een religie - het is een schending van de fundamentele rechten ".
Tajani, die als vice-president verantwoordelijk is voor de interreligieuze dialoog, zei: "Elke maand worden op zijn minst 200-kerken of gebedshuizen aangevallen. Elke dag registreren we in elke regio van onze planeet nieuwe gevallen van systematisch geweld en vervolging tegen christenen. Geen enkele andere religieuze gemeenschap wordt geconfronteerd met dergelijke haat, geweld en agressie zoals de christelijke gemeenschap. "

De bijeenkomst, die werd gehouden onder Artikel 17 van het EU-Verdrag, op de interreligieuze dialoog, Ook gekenmerkt bijdragen van Anthony L. Gardner, de Amerikaanse ambassadeur bij de EU, Dr Paul Bhatti uit Pakistan en Helene Berhane uit Eritrea, die een gospel lied aan het eind van de vergadering zong.

Comments

Facebook reacties

Tags: , , , , , , ,

Categorie: Een voorpagina, Christendom, EU, Europees parlement, Faiths, Godsdienst

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *