Verbind je met ons

EU

Europees Parlement deze week: aanslagen in Parijs, belastingtransparantie, Brits referendum, nabuurschapsbeleid

DELEN:

gepubliceerd

on

Parliament1Het is een drukke week voor de boeg in Brussel, aangezien leden commissie- en fractievergaderingen bijwonen. Op maandag (16 november) delen vertegenwoordigers van multinationale ondernemingen hun mening met leden van het Europees Parlement over recente ontwikkelingen op het gebied van vennootschapsbelasting in de EU en daarbuiten. Een delegatie van Europarlementsleden gaat naar Londen om het aanstaande 'Brexit'-referendum te bespreken. Na de terroristische aanslagen van vrijdag in Parijs is maandag uitgeroepen tot dag van rouw in de hele EU. Om XNUMX uur CET wordt een minuut stilte gehouden ter nagedachtenis aan de slachtoffers.

In het licht van de terroristische aanslagen van afgelopen vrijdag in Parijs werden alle Europeanen uitgenodigd om mee te doen een minuut stilte ter nagedachtenis aan de slachtoffers op maandag om XNUMX uur CET. In de nasleep van de aanslagen zei EP-voorzitter Martin Schulz: "Terroristen wilden de kern van de westerse beschaving, haar waarden en haar mensen aanvallen. Ze wilden terreur, angst en verdeeldheid zaaien. Europa staat echter verenigd in de strijd tegen het terrorisme; en onze inzet om onze waarden van vrijheid, gelijkheid, democratie en de rechtsstaat te verdedigen is onverminderd sterk."

Maandag houdt de commissie buitenlandse zaken een gedachtewisseling over actuele politieke uitdagingen, waaronder de vluchtelingencrisis, met de Duitse minister van Buitenlandse Zaken Frank-Walter Steinmeier.

Ook op maandag elf multinationale ondernemingen verschijnen voor de bijzondere commissie fiscale rulings van het Parlement. De commissie is in februari jl. ingesteld en dit zal de definitieve zijn vergadering voorafgaand aan de stemming op 25 november over de aanbevelingen van het Parlement voor eerlijkere belastingconcurrentie in de EU.

Op woensdag dezelfde commissie bespreekt de herziening van het Europees nabuurschapsbeleid met Federica Mogherini, hoofd buitenlands beleid van de EU, en commissaris voor uitbreiding Johannes Hahn.

Een aantal commissie constitutionele zaken De leden zijn maandag en dinsdag in Londen om met Britse ministers, parlementariërs en vertegenwoordigers van het maatschappelijk middenveld het aanstaande referendum van het VK over het EU-lidmaatschap en de institutionele toekomst van de Unie te bespreken.

Vertegenwoordigers van de Raad en het Parlement zijn deze week in onderhandeling over nieuwe regels voor studenten en onderzoekers van buiten de EU die hier willen studeren of onderzoek doen. Het Parlement wil hen de mogelijkheid geven om na het einde van hun studie ten minste negen maanden in de EU te blijven, zodat ze werk kunnen zoeken of een bedrijf kunnen opzetten.

advertentie

Ook politieke fracties bereiden zich de komende dagen voor op de finale plenaire zitting van de maand die volgende week in Straatsburg plaatsvindt.

Meer informatie

Deel dit artikel:

EU Reporter publiceert artikelen uit verschillende externe bronnen die een breed scala aan standpunten uitdrukken. De standpunten die in deze artikelen worden ingenomen, zijn niet noodzakelijk die van EU Reporter.

Trending