Verbind je met ons

Brexit

Heronderhandeling over de EU in het VK kan de bewegingsvrijheid niet aantasten, zegt EVV

DELEN:

gepubliceerd

on

bewegingsvrijheidHet vrije verkeer van werknemers en gelijk loon voor gelijk werk zijn grondrechten en Europese principes waarover niet kan worden onderhandeld, aldus het Europees Verbond van Vakverenigingen (ETUC).

Responding to Prime Minister Cameron’s long-awaited EU reform demands, ETUC General Secretary Luca Visentini warned: “European trade unions  will call on their Governments and the European institutions to refuse to open negotiations on any change that would undermine freedom of movement of workers, and equal pay for equal work.”

“Trade unions cannot accept discrimination against workers from other member states. Not in the UK, not anywhere in the EU.”

“We cannot accept treaty or legislative change, or opt outs, in these fundamental rights. The EU cannot allow David Cameron to weaken the rights of workers across the EU, and we will work hard to ensure he does not.”

Het Europees Verbond van Vakverenigingen (ETUC) is er om met één stem te spreken, namens de gemeenschappelijke belangen van werknemers, op Europees niveau. Het werd opgericht in 1973 en vertegenwoordigt nu 90 vakbondsorganisaties in 39 Europese landen, plus 10 branchefederaties. FacebookTwitterYouTube en Flickr.
 

Deel dit artikel:

EU Reporter publiceert artikelen uit verschillende externe bronnen die een breed scala aan standpunten uitdrukken. De standpunten die in deze artikelen worden ingenomen, zijn niet noodzakelijk die van EU Reporter.

Trending