Verbind je met ons

EU

Top van Valletta: 11-12 november

DELEN:

gepubliceerd

on

Syed KamallEU en Afrikaanse leiders komen op 11 en 12 november bijeen in Valletta, Malta om de huidige migratiecrisis en de onderliggende oorzaken te bespreken. De bijeenkomst zal worden gevolgd door een informele bijeenkomst van de staatshoofden en regeringsleiders van de EU. 

De rapporteur van het Parlement voor het permanente herplaatsingsmechanisme, ECR-Europarlementariër Timothy Kirkhope, heeft consequent betoogd dat de EU de bestaande asiel- en migratieregels beter moet uitvoeren, inclusief verwerking en vingerafdrukken bij aankomst en een betere focus op terugkeer en hervestiging rechtstreeks vanuit conflictgebieden.

ECR-voorzitter Syed Kamall (afgebeeld) zei onlangs dat de EU moet stoppen met het aannemen van plannen en routekaarten en daadwerkelijk actie moet gaan ondernemen door een krachtige boodschap af te geven dat niet iedereen naar Europa kan komen, en zich in plaats daarvan moet concentreren op het stabiliseren van de vluchtelingen- en migrantencrisis. Bekijk hier zijn toespraak.

Deel dit artikel:

EU Reporter publiceert artikelen uit verschillende externe bronnen die een breed scala aan standpunten uitdrukken. De standpunten die in deze artikelen worden ingenomen, zijn niet noodzakelijk die van EU Reporter.

Trending