Schulz in Lesbos: 'Mensen zijn echt rennen voor hun leven'

| November 9, 2015 | 0 Reacties

20151105PHT01435_width_600EP-voorzitter Martin Schulz reisde naar het Griekse eiland Lesbos om een ​​vluchteling registratie en identificatie centrum waar bijna 2,500 mensen zijn opgenomen op een dagelijkse basis te bezoeken. Sprekend op de zogenaamde hotspot bij Moria, zei hij: "We moeten dringend inspanningen om de hotspots te voltooien versterken. Om effectief te zijn, maar alle lidstaten moeten deelnemen aan de verhuizing te nemen. "Terwijl in Griekenland de president ook een bezoek aan Athene voor de eerste verplaatsing van vluchtelingen uit Griekenland naar Luxemburg.

Terwijl op een officiële tweedaagse reis naar Griekenland deze week, voorzitter van het Europees Parlement Martin Schulz had de gelegenheid om een ​​bezoek aan een opvang van vluchtelingen centrum op het Griekse eiland Lesbos. De Egeïsche eiland is uitgegroeid tot een belangrijke toegangspoort voor vluchtelingen als gevolg van de nabijheid van Turkije. Tijdens zijn bezoek aan Lesbos met de Griekse premier Alexis Tsipras, de president was in staat om te beoordelen de eerste hand van de vluchtelingen en migratie situatie ter plaatse. Sprekend vanuit de vluchteling 'hotspot' van Moria, zei hij: "Ik was getuige van het werk wordt gedaan door de Griekse regering en de grote betrokkenheid van de Europese en internationale organisaties en NGO's in de handel in de meest humane en efficiënte manier met hen die aankomen."

Op woensdag 4 november Schulz en Tsipras toegetreden commissaris Migratie Dimitris Avramopoulos en de Luxemburgse minister van Buitenlandse Zaken Jean Asselborn getuige van de eerste verplaatsing van vluchtelingen uit Griekenland naar Luxemburg. Spreken op de luchthaven van Athene, merkte hij op: ". Dit is in de eerste plaats een crisis van vluchtelingen, mensen die echt lopen voor hun leven" Hij beschreef de verhuizing als een eerste stap, en voegde eraan toe dat alle lidstaten hun opvangcapaciteit bekend moet maken de verplaatsing regeling.

Meer dan 600,000 mensen hebben de EU door middel van Griekenland tot dusver dit jaar aangegaan, waarbij de meeste vluchten uit Syrië, Irak en Eritrea. Het Europees Parlement heeft zijn steun in september tot de verplaatsing van 160,000 asielzoekers uit Griekenland, Hongarije en Italië naar andere EU-lidstaten.

Klik hier voor meer informatie over de huidige vluchtelingencrisis.

Meer informatie

Comments

Facebook reacties

Tags: , , , , , , , , , ,

Categorie: Een voorpagina, EU, Europese agenda over migratie, Europees parlement, Frontex, Griekenland, Immigratie, Internationale Organisatie voor Migratie (IOM), Mare Nostrum, Mensensmokkel, vluchtelingen

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *