Verbind je met ons

EU

Europees Parlement deze week: Griekenland, kwantitatieve versoepeling, energie-unie, Syrië, kieswet

DELEN:

gepubliceerd

on

duimen omhoogIt’s a busy week ahead in Brussels as members return from duties in their constituencies or with parliamentary delegations. In coming days committees deal with the macroeconomic programme for Greece, plans for energy union and the ECB’s quantitative easing programme. In plenary on Wednesday (11 November) MEPs are set to discuss and vote on EU funding to deal with the Syrian conflict and irregular migration from Africa. The aviation sector and electoral law reform will also be on the agenda.

Op dinsdag (10 november) debatteert de commissie economische en monetaire zaken over het macro-economische aanpassingsprogramma voor Griekenland met voorzitter van de Eurogroep, Jeroen Dijsselbloem, en directeur van het Europees Stabiliteitsmechanisme, Klaus Regling.

Op dezelfde dag stemt de industriecommissie over haar prioriteiten met betrekking tot de EU’s future energy union, waarbij kwesties aan bod komen als energiezekerheid en diversificatie van het aanbod, de Nordstream-pijplijn en energie-efficiëntie. Donderdag bespreekt de commissie economische en monetaire zaken het kwantitatieve versoepelingsprogramma, de rentetarieven en manieren om de lage inflatie aan te pakken met ECB-president Mario Draghi.

Voorzitter Martin Schulz attends the Valletta summit on migration which commences on Wednesday. The day before he will address Malta’s parliament and meet with Prime Minister Joseph Muscat.

Volkomen

De eerste volkomen De zitting van november vindt woensdag plaats in Brussel. De leden van het Europees Parlement gaan de Raad en de Commissie ondervragen over het gebrek aan financiële bijdragen van de lidstaten aan twee nieuwe EU-fondsen die zijn opgericht om de Syrische crisis aan te pakken en de diepere oorzaken van irreguliere migratie uit Afrika aan te pakken. In de EU-begroting is respectievelijk € 500 miljoen en € 1.8 miljard voor deze fondsen gereserveerd.

In de aanloop naar de voorstellen van de Commissie die tegen het einde van het jaar worden verwacht, zullen mogelijke maatregelen ter verbetering van het concurrentievermogen van de EU worden overwogen Europese luchtvaartsector zal woensdagmiddag ook het onderwerp zijn van een debat. Ook het Parlement stemt over voorstellen voor toekomstige electorale hervormingen om alle EU-burgers die in het buitenland wonen in staat te stellen te stemmen bij de Europese verkiezingen. Elektronisch stemmen, online stemmen en stemmen per post behoren ook tot de voorstellen.

Meer informatie

advertentie

Deel dit artikel:

EU Reporter publiceert artikelen uit verschillende externe bronnen die een breed scala aan standpunten uitdrukken. De standpunten die in deze artikelen worden ingenomen, zijn niet noodzakelijk die van EU Reporter.

Trending