Verbind je met ons

Luchtvaart / luchtvaartmaatschappijen

Jacqueline Foster Europarlementariër over nieuwe regels voor drones: 'De sleutel hier is om het veilige gebruik ervan te garanderen'

DELEN:

gepubliceerd

on

20150916PHT93490_width_600New rules could help to boost Europe’s drones industry

De leden van het Europees Parlement hebben op 29 oktober een rapport aangenomen over het veilige gebruik van onbemande luchtvaartuigen, beter bekend als drones. Ze zijn van mening dat er nieuwe regels nodig zijn om de ontwikkeling te stimuleren zonder al te veel administratieve rompslomp die investeringen afschrikt. Bekijk ons ​​video-interview met rapportauteur Jacqueline Foster (ECR) om meer te weten te komen over de groeimogelijkheden in de dronessector en hoe u ervoor kunt zorgen dat deze veilig kunnen worden gebruikt.

Het rapport is aangenomen met 581 stemmen voor, 31 tegen en 21 onthoudingen.

“Wat we de afgelopen vijftien jaar hebben gezien, is een enorme groei in deze sector”, zegt Foster, een Brits lid van de ECR-groep. “Civiele drones worden gebruikt om gewassen in de velden te controleren, om te kijken naar humanitaire rampen, bosbranden en spoorlijnen in de filmindustrie.” Ze voegde eraan toe: “We willen ervoor zorgen dat er geschikte vliegscholen zijn.” Wat betreft de kwestie van privacy zei ze dat er al nationale en EU-wetgeving hierover bestaat: “Ik zie de noodzaak niet van aanvullende regels.”

“De sleutel hier is het garanderen van een veilig gebruik van drones. We willen de toezichthouders niet de handen binden en te prescriptief zijn, maar een kader bieden voor hoe ze verder kunnen gaan”, zei ze na de stemming in de commissie op 15 september.

Volgens de commissie vervoer drones moeten in staat zijn om vliegtuigen op te sporen met behulp van hetzelfde luchtruim, ervoor te zorgen dat er geen risico voor de veiligheid van bemande vliegtuigen. Daarnaast committtee leden geloven dichtbevolkte gebieden, no-fly-zones, zoals luchthavens, energiecentrales, nucleaire en chemische fabrieken, en andere kritieke infrastructuur, moet rekening worden gehouden.

Volgende stappen

advertentie

Drones moeten worden opgenomen in het luchtvaartpakket dat de Europese Commissie eind dit jaar zal uitbrengen.

Meer informatie

Deel dit artikel:

EU Reporter publiceert artikelen uit verschillende externe bronnen die een breed scala aan standpunten uitdrukken. De standpunten die in deze artikelen worden ingenomen, zijn niet noodzakelijk die van EU Reporter.

Trending