Verbind je met ons

EU

UKIP-leden zijn niet voorstander van strengere EU-handelsregels tegen foltering: 'Een nieuw dieptepunt', zegt Labour

DELEN:

gepubliceerd

on

IMROp 27 oktober slaagden de UKIP-leden er niet in om de versterking van de wetgeving te steunen die bedoeld is om ervoor te zorgen dat de Europese Unie niet medeplichtig is aan marteling.

Het Europees Parlement steunde de strengere wetgeving, die het voor de autoriteiten gemakkelijker zal maken om de export van goederen die voor foltering kunnen worden gebruikt te blokkeren, en die het verbod op de export van drugs voor gebruik in dodelijke injecties zal versterken, en de EU in staat zal stellen haar belofte na te komen om zich wereldwijd te verzetten tegen de doodstraf en marteling

David Martin, EP-lid van Labour, woordvoerder van het Europees Parlement over de Anti-folteringsverordening, zei: “Dit is een nieuw dieptepunt voor de UKIP. Weigeren om de mazen in de export van martelgoederen te dichten is onverdedigbaar.

“Deze wetgeving verhindert dat Europese bedrijven handelen in martelwerktuigen. De pogingen van de UKIP om dit te blokkeren simpelweg omdat het EU-wetgeving is, zijn volkomen beschamend. Labour-leden waren er trots op om aan deze update van de wetgeving te werken om de bescherming van de mensenrechten centraal te stellen in de EU. handelsbeleid.

“Het is schandelijk maar helaas niet verrassend om te zien dat de UKIP en sommige conservatieven hun kleinzielige anti-Europeanisme boven de mensenrechten stellen. Opnieuw vragen we ons af voor wie ze opkomen.”

Jude Kirton-Darling, lid van de internationale handelscommissie van het Europees Parlement, voegde hieraan toe: “Nadat veel UKIP-leden tijdens de laatste plenaire zitting in Straatsburg tegen de afschaffing van de doodstraf hebben gestemd, is het ontstellend dat ze er vandaag voor hebben gestemd om winstgevende bedrijven toe te laten onderdrukkende regimes met apparatuur om te martelen en te executeren.

“Labour-leden hebben lang gevochten voor EU-regels over de handel in goederen die worden gebruikt bij marteling en executies en waren daarom trots om vandaag voor de wetgeving te stemmen. De UKIP heeft opnieuw hun kleur laten zien. UKIP’s visie op de internationale handel is die van een ongereguleerde markt waarin alles is acceptabel als er maar een goedkope winst is.

advertentie

“UKIP zou een antwoord moeten geven op de vraag van wie zij de belangen vertegenwoordigen: het publiek of moordzuchtige regimes en profiteurs.”

Deel dit artikel:

EU Reporter publiceert artikelen uit verschillende externe bronnen die een breed scala aan standpunten uitdrukken. De standpunten die in deze artikelen worden ingenomen, zijn niet noodzakelijk die van EU Reporter.

Trending