Verbind je met ons

EU

Labour-leden: 'CBI-rapport is verder bewijs dat Groot-Brittannië beter af is in de EU'

DELEN:

gepubliceerd

on

Unfinished European Union Flag puzzelLabour-leden hebben het CBI-rapport van vandaag (21 oktober) over het Britse lidmaatschap van de EU verwelkomd als nog meer bewijs dat Groot-Brittannië beter af is binnen de Europese Unie dan daarbuiten.

De belangrijkste voordelen van het EU-lidmaatschap die in de rapporten worden benadrukt zijn: toegang tot de interne markt van 500 miljoen consumenten; één stel regels voor bedrijven, niet 28; meer internationale investeringen; het openstellen van een derde van de wereldmarkten voor handel; en lagere prijzen en meer keuze voor klanten.

Een van de hervormingen waar het rapport om vraagt ​​is dat er meer moet worden gedaan om de mondiale markten open te stellen, de regels te vereenvoudigen zodat bedrijven kunnen groeien, en bescherming te bieden aan landen buiten de eurozone, waarbij wordt geconcludeerd dat “alternatieven voor een volledig EU-lidmaatschap meer nadelen dan voordelen bieden”.

Glenis Willmott, lid van het Europees Parlement, Labour-leider in het Europees Parlement, zei: “Het CBI-rapport van vandaag is het nieuwste bewijs dat we binnen de EU beter af zijn – beter voor bedrijven, beter voor werknemers, beter voor consumenten.

“Het ondermijnt ook de beweringen van sommige sceptici dat het bedrijfsleven zou ‘gedijen’ als het ‘bevrijd’ zou zijn van de ‘beperkingen’ van de EU – het CBI heeft heel duidelijk gezegd dat niets minder dan een volledig lidmaatschap van de Europese Unie in het belang van Groot-Brittannië is. , waarbij erop wordt gewezen dat Noorwegen en Zwitserland de EU-regels volgen, maar daar geen zeggenschap over hebben.

“Het CBI zal onvermijdelijk worden aangevallen vanwege hun standpunt, waarvan een groot deel bestaat uit venijnig misbruik door opgevers die niets positiefs bij te dragen hebben, maar we hebben meer bedrijven en anderen nodig die zich in het openbaar uitspreken en luidkeels pleiten voor het EU-lidmaatschap.”

advertentie

Deel dit artikel:

EU Reporter publiceert artikelen uit verschillende externe bronnen die een breed scala aan standpunten uitdrukken. De standpunten die in deze artikelen worden ingenomen, zijn niet noodzakelijk die van EU Reporter.

Trending