Verbind je met ons

EU

Europees Parlement deze week: Radicalisering voorkomen, deal met Iran, Oekraïne, EU-banksector

DELEN:

gepubliceerd

on

20150401PHT40052_originalDeze week hebben de leden van het Europees Parlement gestemd over een resolutie over het voorkomen van radicalisering en de rekrutering van jonge Europeanen door terroristische organisaties. Het Europese banksysteem en de financiële stabiliteit zullen het onderwerp zijn van een debat in de commissie voor economische en monetaire zaken, terwijl de commissie voor buitenlandse zaken de strategie van de EU ten aanzien van Iran na het nucleaire akkoord zal bespreken. Een delegatie van Europarlementariërs reist naar Oekraïne om daar op 25 oktober de lokale verkiezingen waar te nemen.

Op maandag (19 oktober) stemden leden van de commissie Burgerlijke Vrijheden van het Parlement over een resolutie over de manier waarop de radicalisering en rekrutering van jonge Europeanen door terroristische organisaties kan worden voorkomen. Het bestrijden van radicalisering online en in gevangenissen zijn belangrijke aspecten van de resolutie.

Op dezelfde dag debatteert de commissie economische en monetaire zaken over het Gemeenschappelijk Toezichtsmechanisme (SSM) met Danièle Nouy, ​​voorzitter van de Raad van Toezicht van de ECB. Het doel van het SSM is het waarborgen van de financiële stabiliteit en de veiligheid van het Europese banksysteem.
De strategie van de EU ten aanzien van Iran na het nucleaire akkoord zal maandag worden besproken tijdens een openbare hoorzitting met deskundigen, georganiseerd door de Commissie Buitenlandse Zaken.

Een parlementaire delegatie is vanaf donderdag in Oekraïne om lokale verkiezingen te observeren die op 25 oktober in het hele land zullen worden gehouden, behalve in de regio's Donetsk en Loehansk.
Mediterranea, Mustang en Urok, de drie finalisten die strijden om de LUX-filmprijs 2015, zullen worden vertoond als onderdeel van de LUX Filmdagen op filmfestivals en tijdens speciale vertoningen en evenementen in heel Europa. De drie finalisten zijn ondertiteld in alle 24 officiële talen van de EU.

De fracties van het Parlement bereiden zich deze week ook voor op de plenaire zitting in Straatsburg op 26 en 29 oktober.

advertentie

Deel dit artikel:

EU Reporter publiceert artikelen uit verschillende externe bronnen die een breed scala aan standpunten uitdrukken. De standpunten die in deze artikelen worden ingenomen, zijn niet noodzakelijk die van EU Reporter.

Trending