Verbind je met ons

EU

Oekraïne: Chronologie van de gebeurtenissen

DELEN:

gepubliceerd

on

20150916OekraïneClashEen jaar nadat de associatieovereenkomst tussen de EU en Oekraïne was geratificeerd, debatteren de leden van het Europees Parlement over de huidige situatie in het land met Věra Jourová, de commissaris verantwoordelijk voor Justitie. Het plenaire debat van vanmiddag (14 oktober) zal naar verwachting ingaan op de uitkomst van de top van 2 oktober met de leiders van Frankrijk, Duitsland, Rusland en Oekraïne, evenals op de komende lokale verkiezingen in Oekraïne.

Ter gelegenheid van de eenjarige verjaardag op 16 september van de ratificatie van de associatieovereenkomst tussen de EU en Oekraïne, hebben EP-voorzitter Martin Schulz en zijn Oekraïense tegenhanger Volodymyr Groysman zich ertoe verbonden ‘schouder aan schouder’ te staan ​​bij het doorvoeren van hervormingen in Oekraïne. In een gezamenlijke verklaring zeiden ze: “De associatieovereenkomst vertegenwoordigt een garantie voor het realiseren van de Europese keuze van Oekraïne en een reële kans om de levensstandaard van de Oekraïners aanzienlijk te verbeteren.”

Tijdens het plenaire debat vanmiddag met Jourová zullen de Europarlementariërs de laatste ontwikkelingen in Oekraïne en de lokale verkiezingen van 25 oktober bespreken, die door een delegatie van zeven Europarlementariërs zullen worden gadegeslagen.

Meer informatie

Deel dit artikel:

EU Reporter publiceert artikelen uit verschillende externe bronnen die een breed scala aan standpunten uitdrukken. De standpunten die in deze artikelen worden ingenomen, zijn niet noodzakelijk die van EU Reporter.

Trending