Verbind je met ons

Dialoog van beschavingen (WPF DoC)

Voorzitterschap van WPF 'DoC' sluit 13e Rhodes Forum af

DELEN:

gepubliceerd

on

Rhodos-ForumDe 13th Het jaarlijkse Rhodes Forum werd zondag afgesloten met een oproep aan de Verenigde Naties om dringende hervormingen door te voeren in hun ontwikkelingsinstellingen geld lenen aan de reële economie en aan individuen die in bittere armoede leven of moeite hebben om rond te komen. Steun aan ontwikkelingslanden moet gebaseerd zijn op een praktische diagnose van problemen en verder gaan dan economische en ecologische kwesties en ook onderwijs en culturele ontwikkeling omvatten, met een specifieke nadruk op de behoeften van vrouwen, aldus de afgevaardigden van het Rhodes Forum.

De afgelopen drie dagen was het Rhodes Forum een ​​jaarlijks terugkerend evenement georganiseerd door de denktank World Public Forum “Dialogue of Beschavingen” (WPF "DoC") bracht meer dan 350 afgevaardigden van over de hele wereld samen 50 verschillende landen om urgente mondiale kwesties te bespreken.

In hun slotverklaring zei het voorzitterschap van WPF “DoC” geconcludeerd dat:

  • De huidige toestand van mondiale chaos is noch noodzakelijk noch normatief en dat een ‘spiritueel humanisme’ de logica van ongelijkheid en geweld kan overstijgen.
  • "Hybride oorlogvoering” vertegenwoordigt de hedendaagse versie van de ‘totale oorlog’, die niet alleen tot doel heeft een militaire overwinning te behalen, maar ook de politieke en sociale systemen van staten ongedaan wil maken en pogingen om diplomatieke oplossingen te vinden uitsluit.

  • Oorlogen zoals die in Noord-Afrika en West-Azië, gecreëerd door extremistische groeperingen als Al-Qaeda, ISIS en... Jabhat al-Nusra kunnen niet alleen met militaire middelen worden opgelost, maar vereisen politieke regelingen die de culturele realiteit weerspiegelen.

De WPF “DoC” Het voorzitterschap verdedigde ook de complexe diversiteit van beschavingen en ondersteunde pluralistische ideeën ten dienste van interculturele en interculturelebeschaving dialoog en maakte zich zorgen over het beleid die de samenleving in staat hebben gesteld een cultuur van individualisme te creëren waarin mensen zich uitsluitend richten op het bevredigen van zichzelf, waarbij ze de behoeften van anderen en het lot van de planeet als geheel negeren. Het belang van gezinnen met meerdere kinderen als middel om demografische achteruitgang in zowel ontwikkelde als ontwikkelingslanden te voorkomen, werd ook benadrukt.

Tijdens het driedaagse evenement, gehouden op het Griekse eiland Rhodos, werd er gelopen WPF “DoC” toewijding aan het bereiken van een betere wereld, geregeerd door gerechtigheid en vrede. De organisatie en de afgevaardigden van het Rhodes Forum zijn ervan overtuigd dat wanorde en anarchie niet onvermijdelijk zijn en dat een andere reactie op conflicten, waarbij de wortels van de destabilisatie worden opgelost, een weg naar mondiale harmonie zou kunnen uitstippelen.

Vladimir Yakoenin, oprichter en voorzitter van WPF “DoC” zei:

advertentie

“De huidige migratiecrisis in Europa, de burgeroorlog in Syrië en de opkomst van religieus extremisme in het Midden-Oosten en Noord-Afrika laten zien hoe de omvang en intensiteit van sektarische conflicten is toegenomen. karakteriseren de wereld van vandaag.

“Het feit dat het Rhodes Forum, waar dit jaar vertegenwoordigers uit meer dan 50 verschillende landen en veel verschillende religies en etnische achtergronden aanwezig waren, nu dertien jaar op rij bijeen is, geeft mij hoop dat er via dialoog een betere toekomst kan worden bereikt.

“Het is nu de verantwoordelijkheid van WPF “DoC” en alle afgevaardigden op het Rhodes Forum van dit jaar om wat we in de loop van dit weekend hebben geleerd te gebruiken om te streven naar een vreedzamere en harmonieuzere wereldorde.”

Zondagochtend werd op het Rhodes Forum een ​​minuut stilte gehouden voor de slachtoffers van de tragische terroristische aanslag van afgelopen weekend in Ankara. Inmiddels is er door de WPF, DoC-voorzitterschap, een condoleancebrief naar de Turkse autoriteiten gestuurd.

De volledige verklaring van het voorzitterschap van het Rhodes Forum 2015, aanvaard op zondag kan hier worden gevonden.

Deel dit artikel:

EU Reporter publiceert artikelen uit verschillende externe bronnen die een breed scala aan standpunten uitdrukken. De standpunten die in deze artikelen worden ingenomen, zijn niet noodzakelijk die van EU Reporter.

Trending