Verbind je met ons

Zakelijk

'Het einde is in zicht voor roamingfraude', zegt de Britse minister: Groen licht voor goedkopere Europese vakantiegesprekken

DELEN:

gepubliceerd

on

1919Plannen om de mobiele roamingtarieven binnen de Europese Unie af te schaffen zullen naar verwachting definitief door de lidstaten worden goedgekeurd tijdens een bijeenkomst van Europese ministers in Luxemburg. on 1 oktober.

Na maanden van onderhandelen heeft de Britse minister van Zaken, barones Neville-Rolfe, beslotenafgebeeld) en ministers uit de andere EU-lidstaten zullen naar verwachting tijdens een bijeenkomst van de EU- Mededingingsraad formeel akkoord gaan met de wetgeving.

Het akkoord houdt in dat er vanaf juni 2017 binnen de EU geen mobiele roamingkosten meer gelden voor bellen, sms'en en internetten.

Ook consumenten zullen er in de tussentijd van profiteren, omdat de prijzen verder worden verlaagd 30 april 2016 als onderdeel van dezelfde overeenkomst. Dit betekent dat de kosten voor het gebruik van data de afgelopen vier jaar met ruim 95% zijn gedaald.

Groot-Brittannië heeft vanaf het begin het voortouw genomen bij het bereiken van overeenstemming om een ​​einde te maken aan roaming, en heeft met zijn bondgenoten in andere EU-landen en het Europees Parlement samengewerkt om een ​​goede deal voor consumenten te bewerkstelligen.

Minister van Zaken, barones Neville-Rolfe, zei: “Het einde is nu in zicht voor de astronomische rekeningen waarmee zoveel vakantiegangers worden geconfronteerd na een reis naar Europa.

“Het Verenigd Koninkrijk heeft met andere landen en het Europees Parlement samengewerkt om een ​​betere deal voor consumenten te krijgen, en dat is wat deze overeenkomst zal opleveren.

advertentie

“Dit toont aan dat Groot-Brittannië echte hervormingen in de EU kan doorvoeren om echte voordelen voor de Britse consument te bewerkstelligen.”

Deel dit artikel:

EU Reporter publiceert artikelen uit verschillende externe bronnen die een breed scala aan standpunten uitdrukken. De standpunten die in deze artikelen worden ingenomen, zijn niet noodzakelijk die van EU Reporter.

Trending